Mekkora a terhesség valószínűsége?

Tisztelt Doktorúr! 20 éves vagyok, és tegnap a barátommal becsúszott egy kis "baleset".Nem sok sperma mehetett belém, de az biztos hogy egy kicsi igen sajnos. Megszakítással "védekeztünk", csak a barátom kicsit későn kapcsolt. Ma ugye vasárnap van, tegnap azaz szombat este feküdtünk le, és a menstruációm péntek reggelre múlt el. Mennyire valószínű a terhesség? Régebben mindig késett körülbelül egy-két hetet a vérzés, de az utóbbi két alkalommal napra pontosan jött meg.Vélhetően, ha most ugye normális az e-havi ciklus is, akkor február 9.-én kellene peteérésemnek lennie.Doktorúr szerint mindenképp vegyek 72 órás tablettát? Igazából ha nem muszáj nem vennék, mert már megvan a fogamzásgátló és a következő mestruációmtól terveztem szedni életemben először, de gondolom nem lenne szabad egy 72 órás után rögtön alkalmazni.Illetve még egy fontos dolog...Én voltam felül, így állítólag kisebb az esély?! Hálásan köszönöm a válaszát! Üdv.Virág

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza terhesség témában

Ha lehetne tudni pontosan, hogy a peteérése mikor van akkor lehetne mellőzni az esemény utáni készítményt.Tehát elméletileg a naptár módszer alkalmazása mellett nincs szüksége esemény utáni tablettára. Azonban a teljes biztonság az esemény utáni tabletta mellett szól.

A következő menstruáció első napján elkezdhető a fogamzásgátló szedése.

Kérdés: 2015. február 01., 17:11; Megválaszolva: 2015. február 01., 21:54
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Lehetek terhes?
Fogamzásgátó melletti terheség...
Terhességi toxémia
Terhesség jelei
Hyperechogén papillaris izom