Antibiotikum szedése az első trimeszterben

Tisztelt Doktor Úr! 6 hetes terhes vagyok, és tenyésztés során streptococcus agalactiae baktériumot és candida albicans gombát találtak. A nőgyógyászom suprax szájon át szedhető antibiotikumot írt fel a bakteriális fertőzésre, a gombára semmit. Sok helyen olvastam, hogy az első trimeszterben egyáltalán nem ajánlott semmiféle antibiotikum szedése. Szeretném megkérdezni, hogyha várok még 6 hetet, az antibiotikum beszedésével, akkor annak van-e bármilyen negatív hatása a magzatra. Illetve az lenne még a kérdésem, hogyha a fertőzés a fogantatáskor is fenn állt, bejuthatott-e ez a magzatvízbe? okozhatott e bármiféle maradandó károsulást a gyermekemben? Tudna-e ajánlani valamilyen készítményt ami megengedett az első trimeszterben? A válaszát előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Pétervári László válasza antibiotikum témában

A leírt készítmény alkalmazható terhességben.

A jelzett baktérium mióta van meg, arra nem lehet válaszolni. Maradandó károsodást nem okoz a magzatnál, azonban gyulladást tart fent, kezelése tanácsos.

Kérdés: 2012. október 18., 12:27; Megválaszolva: 2012. október 19., 10:32
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Szedhetek-e antibiotikumot?
Jó napot! Az lenne a kérdésem hogy szedhetek-e antibiutikumot terhesség alatt? Esecrchia Coli baktériumom van és ezt kellene kezelnem az...
Antibiotikum szedés terhesség alatt
Tisztelt doktor Ur! Nov 4-en volt az utolso menstruaciom, csunyan begyulladt a fulem es nov 19 en az orvos felirt amoxicilin tabletat ami megjobban...
Terhesség

Tisztelt Dr.

Nekem olyan problémám van, hogy utolsó menstruáciom szept 25 volt, majd okt 13 voltam nőgyógyászaton mert petefészek...