Ikerterhesség T-jel

Tisztelt Doktor Úr! 12 hetes UH-on (11+0-nál) derült ki, hogy ikreket várok. Akkor 5 mm volt a különbség a két magzat között. Most, 1 héttel később már 9 mm, jelenleg A magzat 61 mm, B magzat 52 mm. Nem jelent bajt ez a különbség? Másik kérdésem: azt írták, hogy Elválasztóburok: T-jel látható. Ez azt jelenti, hogy egypetéjűek közös méhlepénnyel és magzatburokkal? Előre is köszönöm!

Dr. Szalóczy Péter válasza ikerterhesség témában

Tisztlet kérdező! Az ikertestvér magzatok fejlődése általában nem egyforma, függ attől, hogy méhlepényük helye és keringése milyen. Az említett magzatkorban enek még semmi jelentősége nincs, lehet hogy idővel fordítottra változik. Gyakori, hogy a tertvér " eleszi" a táplálékot a mésiktól. Majd a terhesség vége felé, ógy a 28 hét után lehet jelentősége nagyfokuvá alakult súlykülönbségnek, amit a rendszeres terhesgondozás és ultrahang ellenőrzés időben jelez. Az egyik magzat elhalása és elmeszesedése rendkívül ritka, gyakorlatilag elfeledhető. A T jek megléte kétpetéjűséget valószínűsít.

Kérdés: 2011. december 28., 15:48; Megválaszolva: 2011. december 29., 12:35
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Elválasztó burók nem látható
Tisztelt Doktornő-Doktor Úr! 30 éves vagyok 2014-ben volt egy spontán vetélés, most sikerült természetes úton újra teherbe esnem. Terhességem...
Ikerterhességnél mennyi az esély?
Tisztelt Doktor Úr! Az 5 hetes UH-n a nőgyógyászom 2 szabályos 7 mm-es petezsákot látott. Mennyi az esélyem arra, hogy legalább az egyik baba...
családtervezés
Tisztelt Doktor Úr/Hölgy.! Kérdésem lenne spontán iker terhesség után (mely a 2. várandóság) mennyi az iker terhesség esélye a férjem és az...
iker terhesség
Clostílbegyt szedése után sikerült teherbe esnem és ikreket várok. Elvileg 7 hetes terhes vagyok de az uh szerint a CRL: 3, 5 és 4, 5 mm. Ezek az...
Ikerszülés
Tisztelt Dr.! Ha egy iker pár néhány nappal előbb születik veszélyeztetett terhességből, mint ahogy ki volt írva, akkor ebből eredhet bármilyen...