terhesség alatt gyógyszerszedés

Tisztelt doktor (nő) , Férjemmel babát szeretnénk vállalni.Sajnos szorongásomra 5 éve gyógyszert szedek.Sikerült csökkentenem, de a Xanax 0, 5 sr-t (reggel 1) soha nem tudtam elhagyni.Jártam pszichoterápiára, kineziológusnál, jógázni, sportolni, de sajnos nem tudtam a Xanaxot elhagyni. Most a munkahelyemen annyira rossz lett a helyzet,, hogy a citapram 20 mg-os tablettát (reggel egy) 2 év kihagyás után újra kell szednem. Több orvost megkérdeztem, de egyik sem adott egyértelmű választ arról, hogy ezen gyógyszerek ilyen mennyiségű szedése árthat e a babának. A pszichiáterem viszont egyértelműen azt mondja, hogy nyugodtan szedhetem.Kérésemre adott más gyószert a Xanax helyett, Helex sr 0, 5-öt. Most úgy döntöttem, hogy szedem a gyógyszereket és amint pozitív lesz a tesztem, itthon maradok és megpróbálom elhagyni a gyógyszereket. Kérdéseim a következők lennének: -ha nem sikerül elhagyni ezeket a gyógyszereket, árthat-e a babának? -úgy tudom az alprazolam nem ajánlott terhesség alatt, de a Xanax sr helyett jobb választás-e a Helex sr, vagy teljesen mindegy? -illetve az sr tablettát hogy lehet elhagyni, mert kettétörni nem lehet? Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel, Ágnes

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Tekse István válasza gyermektervezés témában

Kedves Ágnes!

Az Ön által felsorolt gyógyszerek leírása alapján csak azt tudom javasolni, hogy pozitív terhességi teszt esetén használatukat abba kellene hagyni, mind kora-, mind a késői terhességben több magzati mellékhatásról számoltak be az anyai használat közben.

Üdvözlettel Dr. Tekse István

www.szulesz-nogyogyaszt.hu

Dr. Tekse István
Dr. Tekse István Szülész-nőgyógyász
TervezettBaba szakértő
Kérdés: 2014. június 14., 08:40; Megválaszolva: 2014. június 14., 13:19
Kérdések és válaszok: Szorongás, pánikbetegség
Baba vállalás Pszhiiáter által...
Jó napot kívánok. Kezdeném azzal, hogy azért fordulnék ide segítség/tanács után mert a pszhiiáterem május 10re adott leghamarabb időponott, és...
Szorongásos tünet
Tisztelt Doktornő! Nagyjából 1 évvel ezelőtt volt egy erős pánikrohamom, amely során erős halálfélelmem volt. Ezután folyamatosan figyelni kezdtem...
Miért álmodom?
Tisztelt Doktornő! Júliusban véget ért egy komoly kapcsolatom. Vele nagy terveim voltak, de neki már nem volt velem, így elhagyott. Talán ennyire nem...
Rexetin mellékhatás
Kedves Doktornő! Április óta küzdök szorongással és pánikkal. Augusztus óta pszichoterápián veszek részt, ami sokat segített a pánikrohamok...
Felírt gyógyszerek
Szép jó napot Pánik problémákkal felírtak nekem most scippát illetve napi 3*1 frontint Létezik hogy semmi más gyógyszert nem szükséges szednem...