terhesség alatt gyógyszerszedés

Tisztelt doktor(nő), Férjemmel babát szeretnénk vállalni.Sajnos szorongásomra 5 éve gyógyszert szedek.Sikerült csökkentenem, de a Xanax 0, 5 sr-t (reggel 1) soha nem tudtam elhagyni.Jártam pszichoterápiára, kineziológusnál, jógázni, sportolni, de sajnos nem tudtam a Xanaxot elhagyni. Most a munkahelyemen annyira rossz lett a helyzet,, hogy a citapram 20 mg-os tablettát(reggel egy) 2 év kihagyás után újra kell szednem. Több orvost megkérdeztem, de egyik sem adott egyértelmű választ arról, hogy ezen gyógyszerek ilyen mennyiségű szedése árthat e a babának. A pszichiáterem viszont egyértelműen azt mondja, hogy nyugodtan szedhetem.Kérésemre adott más gyószert a Xanax helyett, Helex sr 0, 5-öt. Most úgy döntöttem, hogy szedem a gyógyszereket és amint pozitív lesz a tesztem, itthon maradok és megpróbálom elhagyni a gyógyszereket. Kérdéseim a következők lennének: -ha nem sikerül elhagyni ezeket a gyógyszereket, árthat-e a babának? -úgy tudom az alprazolam nem ajánlott terhesség alatt, de a Xanax sr helyett jobb választás-e a Helex sr, vagy teljesen mindegy? -illetve az sr tablettát hogy lehet elhagyni, mert kettétörni nem lehet? Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel, Ágnes

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Tekse István válasza a gyermektervezés témában

Kedves Ágnes! Az Ön által felsorolt gyógyszerek leírása alapján csak azt tudom javasolni, hogy pozitív terhességi teszt esetén használatukat abba kellene hagyni, mind kora-, mind a késői terhességben több magzati mellékhatásról számoltak be az anyai használat közben. Üdvözlettel Dr. Tekse István www.szulesz-nogyogyaszt.hu

Dr. Tekse István
Dr. Tekse István Szülész-nőgyógyász
TervezettBaba szakértő
Kérdés: 2014. június 14., 08:40; Megválaszolva: 2014. június 14., 13:19
Kérdések és válaszok: Szorongás, pánikbetegség
Miként szokjak le a Frontinról?
Daganat vagy más gond lehet?
Alacsony pulzus
Utazás közbeni rosszullét
Nyugtató gyógyszer hatása