• Szabad-e futnom

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        5 éve futok rendszeresen 5-15 km az utóbbi hónapban 3-4 szer előfordult, hogy néhány km után a pulzusom felugrik 190-200 / perc. Egyébként a nyugalmi pulzusom 55/perc a max..175/perc. Futás közben általában 135-160 között szokott lenni a tempótól függően. Vérnyomásom: reggel felkelés után 140 -150 / 85 - 95 néha magasabb futás után általában 120/75. Délutánra újra magas. Futhatok még? Tisztelettel Sátai Róbert

        Dr. Bene Orsolya válasza a futás témában

        Kedves Róbert! Már az életkora miatt is javasolt lenne kardiológiai szűrésre járni, főleg intenzívebb sport mellett. A magas vérnyomás, a terhelésre hirtelen felugró pulzus is kivizsgálás után kiált. Javasolt kardiológiai szakrendelés felkeresése, egy terheléses EKG után nyugodtabban mondanám, hogy futhat tovább.


        Dr. Bene Orsolya
        kardiológus szakértőnk Itt kérdezhet

        Dr. Bene Orsolya

        Kérdés: 2011. július 31., 11:54; Megválaszolva: 2011. augusztus 01., 23:15

      • Kérdések és válaszok a témakörben: