• Aneurysma?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő !Hasi aorta CT:aorta descendens ábrázolódott szakasza diffúzan kissé tágabb,legnagyobb tágasság 35-37 mm között mérhető.Közvetlenül a rekesz felett a hasi aorta fala és a kontrasztanyag oszlop között b.o.ventralisan kn 8mm vastagságban fali thrombus figyelhető meg.7 hónappal ezelőtti vizsgálathoz képest nem nővekedett.6 hó m. contr. Kérdés:időzitett bomba legyek vagy műtét?? Tisztelettel.

        Dr. Boros Miklós válasza a aorta aneurysma témában

        Tisztelt Kérdező! Ennél a méretnél még nem nagy a ruptura rizikója, de növekedés esetén ez emelkedik. Mindenképpen lássa nagy centrum érsebészeti szakrendelése a műtéti megoldás eldöntése miatt. A műtéti teherbírás és társbetegségek ismerete nélkül erről nyilatkozni nem tudok.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. július 13., 17:18; Megválaszolva: 2011. július 15., 16:44

      • Kérdések és válaszok a témakörben: