hasi aneurisma műtét

Kedves Doktornő/Doktor úr 2009-ben megoperáltak végbélrákkal, azóta sztómát viselek, és ezzel nincs is semmi baj. Rendszeresen járok kontrollra, már csak félévenként, és a rákkal kapcsolatosan igazából semmi baj nincs, az eredményeim jók, a laboreredmények is. Sajnos már két éve diagnosztizáltak a hasi érfalamon aneurismát, ami eddig nem érte el az 50 mm-t, járok ezzel is kontrollra, a vérnyomásomat alacsonyan kell tartani ami rendben is van. Most febr.2-án voltam CT-n és az alábbit állapitották meg: Jelenleg CT-n infrarenalis AAA legnagyobb átmérőjű 51 mm, körkörös fali thrombussal.Jelentős novekedési progressziót nem mutat., Panaszmentes, AAA endovascularis megoldása felmerül, méretezés folyamatban.Ezt a véleményt az Érsebészeten adták ki, hát nem tudom ezt kell-e műteni, majd a kórház fog hivni telefonon. Nem tudom ez már olyan mérték-e amit műteni kell? Hát nemigen szereném, de fájdalmam nincs, állitólag ha van az már baj.Nagyon kérem sziveskedjenek választ adni a műtéttel kapcsolatban, miután sztómát viselek.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Papp Géza válasza aorta aneurysma témában

Kedves Kérdező, csak a beteg vizsgálata és az angiográfiás képek megtekintése után lehetséges erre a kérdésre válaszolni, így erre én most válaszolni nem tudok, kérem kérdéseit a kezelőorvosának tegye fel.

Üdvözlettel: dr.Papp Géza

Kérdés: 2015. február 18., 16:36; Megválaszolva: 2015. február 19., 22:39
Kérdések és válaszok: Műtétek, sebészet
Rekeszsérv
Gerinc műtéten átesett
Haematoma kezelése
Ufn szegezés
Pilonidal Sinus