Panaszok abláció után

40 éves kp testalkatú, nagyobb betegségben soha nem szenvedő sokat utazó (autó, repülő) közepesen stresszes életet élő, vezető beosztású férfi vagyok. Kb. fél éve, előzmények nélkül fellépő bal VT miatt (negatív coronarographya és terheléses EKG után) 2 és fél hónapja sikeres katéteres abláción estem át Zalaegerszegen. A beavatkozást, a közben felépő fájdalom miatt enyhe narcosisban fejezték be. Ébredést követően mellkasi-, a hátba, a vállakba és a karokba kisugárzó szúró fájdalom lépett fel, nehéz légzéssel, valamint igen erőteljes rekedtség társult. A kórházban egyik tünetre sem tudtak magyarázatot adni. A tünetek kb. négy hét alatt fokozatosan szűntek meg, de kb. 1, 5 hét után (a rekedtség kivételével) újból jelentkeztek, majd kb. egy hetes NSAID (diklofenák) kúra után elmúltak. Azóta is rendszeresen kb. 1, 5 hét tünetmentességet követően kiújulnak és néhány napos gyógyszerszedést követően fokozatosan elmúlnak. Az ablációt követő kardiológiai kontrollvizsgálat extrasystolékat állapított meg, melyeket változó gyakorisággal mellkasi diszkomfort érzésként érzek. Tapasztalatom szerint a rendszeres (heti 2-3) úszás ritkítja az extrákat. Vérnyomásom normális 120-130/80-90 körüli. Tüneteimmel pulmonológiai kivuzsgáláson is voltam (légzésfunkció, mellkasröntgen) - negatív eredménnyel. Kérem szíves véleményét panaszaim eredetét illetően. Köszönöm.

Dr. Bene Orsolya válasza abláció témában

Kedves kérdező!

Elnézést a késői válaszért. Sokkal többet nem tudok mondani, bennem a panaszok alapján szívburok-gyulladás merült még fel, bár nem valószínű, hogy ez kéthetente kiújulna, mindenesetre néznék a panaszok alatt egy szívUH-ot és laborokat.

Kérdés: 2011. május 20., 12:05 ;Megválaszolva: 2011. május 29., 22:15
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Foghúzás abláció előtt
Tisztelt Doktornő! A kérdésem az lenne, hogy egy január 9i foghúzás befolyásolhat-e az ablációban bármit? Ugyanis nem kaptam...
Katéter abláció utáni életmód
Egy hete vagyok túl katéter abláció beavatkozáson. Azt szeretném megkérdezni, hogy mennyi idő elteltével lehet zuhanyozni, úgy hogy a sebet is éri a...
Abláció utáni kérdések
Tisztelt Doktor/Doktornő! Első kérdésem hogy a pulzus és a szívritmus egy és ugyanaz -e? 2011.aug.végén SNRT és AVNRT miatt végeztek rajtam...
Leszázalékolás
Nyelőcső varicositas