• Ritmuszavarom van, meddig szedhetem a Magne B6-ot?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Néhány hónappal ezelőtt voltam kardiológusnál mellkasi panaszokkal. Akkor nem talált semmi komolyabb szervi eltérést, csak egy kisebb mértékű mitrális prolapszust. Gyógyszert nem javasolt. Azóta a mellkasi nyomás elmúlt, de rendszeres ritmuszavarom van lassan minden nap, akár több órán keresztül is. Úgy néz ki, hogy a Magne B6 rendszeres szedése segit ezeket a ritmuszavarokat megszüntetni. Napi 6 db-ot szedek 2X3 adagra elosztva. Az a kérdésem, hogy meddig szedheti valaki a Magne B6-ot? Javasolja esetleg, hogy további Bvitamint szedjek? Mit tud a Magne B6, hogy rendbe tudja tartani ezeket a tüneteket? Ha nincs magnézium hiányom, miért van, hogy mégis a Magne B6 segit? Van valamilyen más vitamin vagy ásványi anyag, amit tudna ajánlani ritmuszavaroknál? Nagyon köszönöm a válaszát és a segitségét.

        WEBBeteg szakértő válasza a ritmuszavar témában

        Kedves kérdező! A magnézium számos ioncsatorna működését befolyásolja, részt vesz a sejt káliumszintjének szabályozásában, valamint a kalcium hatását "gátolja" - így vesz részt a ritmuszavarok megelőzésében, ill. izomlazító hatása is van. A Mg jelentős része sejten belül található, a vérben kb. 1%-a van, így ha a szérum magnéziumtartalma normális, az nem feltétlenül zárja ki a magnéziumhiányt. Ép veseműködés esetén a Mg-t nehéz túladagolni, mindenesetre pár hét elteltével megpróbálhatja fokozatosan csökkenteni az adagot napi 3x1-re, 2x1-re.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. november 28., 21:47; Megválaszolva: 2010. december 10., 22:31

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés