Mellkas fájdalom és zsibbadás

Több éve már, hogy emelkedőnek felfelé / kis emelkedőnél is / normál tempomban haladva pár lépés után elkezdenek a kezeim zsibbadni, majd a mellkesomban is szoritást érzek és verejtékezem. Meg kell állnom, vagy nagyon lassan tudok csak sétálni magasra emelt kézzel. Fordultam már problémámmak már a körzeti orvoshoz, de egy általános kivizsgálás / ekg, vér, vizelet / után sem kaptam válasz mi lehet ez. Sajnos azota most már egyre sürübben fordul elő, hogy a jobb oldali mellkasom és ugyan ott a hátam is elkezd szurni, fájni ami igen erős fájdalom de ez már nem csak séta közben jön elő, hanem akár munka, pihanés közben is.Gyakorisága ott tart, hogy hetente többször is előfordul és a fájdalom megarad pár napig. Érdeklödöm, hogy mi lehet ez és milyen orvos forduljak vele. Válaszukat előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bene Orsolya válasza a mellkasi fájdalom témában

Kedves kérdező! A jobb oldali mellkasi fájdalom nem típusos koszorúér-betegségre, de nem zárja ki azt. A kezek magasba emelése, a háti fájdalom szintén inkább mozgásszervi problémára utalna. Sajnos látatlanul nem lehet kizárni a szívbetegséget (találkoztam olyan beteggel, akit jobb oldali vállfájdalom miatt vizsgálgattak, a panaszai végül egy súlyos koszorúér-szűkület tágítása után szűntek meg), emiatt (ill. a terhelésre jelentkező mellkasi szorítás, verejtékezés miatt) kardiológiai vizsgálat lenne indokolt. Ha ott nem igazolódik eltérés, reumatológiai vizsgálat jön szóba.

Kérdés: 2010. augusztus 22., 18:05; Megválaszolva: 2010. augusztus 24., 14:08
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
éjszakai ritmuszavar
Otthoni Holter EKG kiértékelés
Vízhajtó szedése
erős szívdobogás
Hirtelen szív halál vagy infarktus...