Béta-blokkolók

Tisztelt Doktor úr/nő! Az lenne a kérdésem, hogy létezik olyan szelektív Béta blokkoló, ami csökkenti a pulzust, és vérnyomást is, és nem okoz impotenciát? Nebispest szedtem egy ideig (nebivolol-t), de azért hagytam abba, mert féltem a káros mellékhatásai miatt, viszont van valami olyan alternatíva a béta blokkolókon belül, amit lehetne szedni fiatal férfiaknak is káros mellékhatások nélkül? Szerintem csak a béta blokkolókra fogok kényszerülni, mert nem akarok hirtelen vérnyomás kiugrásokat, és sajnos elég stresszes életet élek! És még egy kérdés, hallottam, hogy léteznek alfa-blokkolók is... ezek hogyan hatnak, és milyen hatást lehet vele elérni? előre is nagyon köszönöm a választ!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bene Orsolya válasza a béta blokkoló témában

Kedves kérdező! Bármelyik béta-blokkolónál jelentkezhet merevedési zavar (ma már nem is tartoznak hypertonia esetén az első élvonalbeli szerek közé, főleg fiatal férfiak esetén nem az első választandó készítmények), talán pont a nebivololnál a legkisebb ennek az esélye, mivel értágító hatással is rendelkezik (vizsgálatok során az ilyen jellegű mellékhatás alig tért el a placebótól). Egyébként a nem megfelelően beállított vérnyomás is vezethet előbb-utóbb impotenciához. Az alfa-receptor blokkolók értágító hatásukon keresztül csökkentik a vérnyomást, kifejezetten előnyösek impotencia, prosztatanagyobbodás esetén, de önmagukban nem mindig elegendőek, szerencsére a legtöbb vérnyomáscsökkentővel jól kombinálhatóak. Amennyiben aggályai vannak a Nebispesszel kapcsolatban, beszélje meg ezeket kezelőorvosával, ha szükséges, cseréljék le a gyógyszert, de az nem megoldás, ha magától függeszti fel a gyógyszerszedést.

Kérdés: 2010. augusztus 01., 21:47; Megválaszolva: 2010. augusztus 08., 14:41
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Volt pánikos
éjszakai ritmuszavar
Otthoni Holter EKG kiértékelés
Vízhajtó szedése
erős szívdobogás