• Szívritmuszavar: valami nincs rendben

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        T. doktor úr/nő! 38 éves nő vagyok, és elmentem a körzeti orvoshoz azzal a panasszal, hogy folyamatosan nagyot dobban a szívem de szinte 2 percenként.Elküldött vérvételre ami jó lett kicsi gyulladás volt a szervezetemben és a vizelet is gennyes és baktériummal zsúfolt volt, de arra kaptam antibiotikumot. A pajzsmirigy eredmény is jó lett. A tüdő és szív röntgen is jó! Azután EKG vizsgálaton volt egy plusz dobbanás amire azt mondta az orvos hogy nem ad okot aggodalomra.Kaptam rá először betalocot ami nem használt. Most pedig a Bisoprololból egy felet, ami csökkentette ezt az erős szívdobogásérzést, de még így is érzem hogy valami nincs rendben.Ha elmúlik a gyógyszer hatása folyamatosan úgy érzem mintha valaki bentről belerugna egy nagyot a szívembe.(2-3percenként)Magnéziumhiányra is gondoltam.Szeretném ha elmondaná mi a véleménye! Köszönöm

        WEBBeteg szakértő válasza a ritmuszavar témában

        Kedves kérdező! Valószínűleg extraszisztolék (a vártnál korábban jelentkező szívdobbanások) okozzák a panaszt. Ezek hátterében gyakran nincs szervi eltérés, máskor ionzavar, keringési zavar, billentyűbetegség állhat a háttérben. Magne B6 szedése megpróbálható, a Concor is jó hatású szokott lenni, stressz kerülése, rendszeres testmozgás is csökkentheti a panaszokat. Amennyiben más panaszok is társulnak (szédülés, mellkasi fájdalom, légszomj), terhelésre sűrűsödnek ezek a melléütések, javasolt kardiológiai vizsgálatra menni.


        Dr. Bene Orsolya
        Itt kérdezhet

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-02-18 11:41:54; Megválaszolva: 2010. február 18., 11:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben: