• gyógyszer hideg kézre

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő!

        Orvosom NEBIVOLOL 1 A PHARMA 5 MG tablettát írt fel nekem, értágító és pulzus csökkentő hatása miatt. Ugyan akkor a leírásban az szerepel, hogy nem javalott a szedése kéz és láb keringési problámák esetében. Rengeteget szenvedek a jég hideg kezem és lábam miatt, mindig hidegek, sokszor még a nyári kánikulában is. Én értem félre? Ez nem keringési probláma? Orvosom maga is tapasztalta milyen hideg a kezem. Hol a félreértés? Köszönöm válaszát!

        WEBBeteg szakértő válasza a béta-blokkoló témában

        Kedves kérdező! A béta-blokkoló típusú szereknél valóban előfordulhat, hogy mellékhatásként szűkítik az ereket, ezzel rontva a perifériás érbetegségben szenvedők tüneteit. Ebben a csoportban a nebivololnak van talán legkevésbé ilyen hatása, inkább értágító tulajdonsággal rendelkezik, valószínűleg azért választotta kezelőorvosa ezt a szert. Amennyiben panaszai ennek ellenére mégis fokozódnának, jelezze orvosa felé, aki valószínűleg más hatástani csoportba tartozó pulzuscsökkentő szert fog majd javasolni.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész Itt kérdezhet

        Dr. Boros Miklós
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-02-04 12:45:23; Megválaszolva: 2010. február 04., 12:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben: