Bétablokkoló és bétaizgató

Tisztelt Doktor Nő/Úr Magsavérnyomás okán vagy 10 éve szedek béta blokkolót. Eddig Lokrent szedtem 5mg/nap adagban. Később a tüdőgondozóban COPD-t diagnosztizáltak. A szakorvos Spirivát és Symbicortot javasolt, használatra. Azóta mindenféle gondjaim vannak. A legújabb, hogy a vérgáz szintem is lecsökkent 50% alá csökken orvosi oxigén használata mellett. Minden orvos ragaszkodik a saját gyógyszereihez, de ettől a helyzet nem javul, sőt.. Van olyan béta blokkoló ami a tüdőhörgőkre nem hat? Mit Tanácsol?

WEBBeteg Szakértő válasza béta-blokkoló témában

Kedves kérdező!

Talán a nebivolol, carvedilol kevésbé okoz hörgőgörcsöt, azonban ha más (szívelégtelenség, koszorúér-betegség) nem indokolja a szedését, lehet, hogy érdemes lenne lecserélni a béta-blokkolót valamilyen más hatástani csoportba tartozó szerre, pl. ACE-gátlóra, ARB-re, ezzel kapcsolatban egyeztessen kezelőorvosával.

Kérdés: 2010. május 26., 14:04 ;Megválaszolva: 2010. május 26., 14:04
Kérdések és válaszok: Magas vérnyomás (Hipertónia)
Szükséges szednem Concor-t?
Tisztelt Doktornő! Egy hete voltam kardiológia vizsgálaton, ahol nagyon izgultam. 160/100 volt a vérnyomásom és 111 a pulzusom. Napi 1,25 mg Concor...
Sinus Valsalva tágulat
Kedves Doktornő! 2021 februárjában covid fertézésen estem át, kórházban nem kezeltek. 2 hónappal később megkaptam az első oltásomat és már az...
Dopegyt szedése meddig javasolt?
Kedves Doktornő! Elnézést ha hosszú lesz.. Alapból szedtem magas vérnyomásra coviogalt , terhes lettem vagyis várandós és a dopegytet adták illetve...
Magas vérnyomás
Tisztelt Doktornő! Vérnyomás problémával fordulnék Önhöz. 32 éves vagyok 16 éves korom óta magasvérnyomás beteg. Ezalatt idő alatt több...
Kardiológiai lelet
Tisztelt Doktornő! Kardiológiai lelettel kapcsolatban kérném segítségét melyet mellékeltem. 3 kérdésem lenne. 1. a leleten jelölt bal kamra...