Aspirin

Tisztelt Doktornő/Úr! Éppen az aspirinről olvastam egy tájékoztató jellegű cikket az Önök web oldalán, amit e.mail-ben kaptam. Az én kérdésem az lenne, hogy már évek óta szedem az aspirin protect 100mg-os tabletát. astriks-ot szedtem, mivel szülés után felületi trombózisom volt, de volt egy időszak mikor nem lehetett kapni ezt a gyógyszert és aspirint ajánlották helyette. 1 éve diagnosztizáltak nálam egy 12 mm-es haemangiomat. Kérdésem, hogy kialakulhatott-e az aszpirin protektől? Valamint magas a savtartalmam, okozhatta-e? Ha esetleg igen, akkor szívesen fogadnám tanácsát illetve javaslatát az ügyben, hogy mit szedhetek helyette, aminek hasonló hatása van. Válaszát és türelmét előre is köszönöm. Tsztelettel Gabriella további szépnapot!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Papp Júlia válasza aspirin témában

Kedves Gabriella!

Az aspirin egyik nem kívánt mellékhatása a gyomornyálkahártya károsodása, bár a mai korszerű készítmények esetében ez egyre ritkábban fordul elő. Ennek mérséklésére a Quamatel Minit és a Venter granulátumot javaslom, ezeket ön is recept nélkül megvásárolhatja, de háziorvosa is felírhat önnek egyéb gyógyszert. Elsőként ezt javasolnám a gyógyszer cseréje helyett. A haemangiomával nem hoznám összefüggésbe az aspirin szedését.

Kérdés: 2010. február 02., 07:57; Megválaszolva: 2010. február 02., 07:57
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Ugye nem szív eredetű? 2.
Érdemes orvoshoz fordulni ?
Lelet kiértékelés
Pulzustartomány