Arteriográf vizsgálat

Szeretném  véleményét kérdezni az Arteriográf vizsgálatról. Pontosan mit takar ez a vizsgálat s mennyire megbizható az ott kapott eredmény?

Köszönettel: Pártlné

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza arteriográf, szív- és érrendszer témában

Kedves Kérdező!

A vizsgálat egy fájdalmatlan eljárás, amely során az artériák általános állapotáról informálódnak, célja az érelmeszesedés kezdeti kialakulásának időbeni felismerése. A mérés megbízhatóságát magyar orvosk részvételével zajló klinikai tanulmány is alátámasztja.

A MAST (Magyar Artériás Stifness Társaság) álláspontja, hogy szűrés céljából csak olyan egyénnek szabad arteriográfos vizsgálatot végezni, aki tünetmentes, illetve nincs ismert, klinikailag manifeszt érbetegsége (nem esett át infarctuson vagy érrendszeri beavatkozáson) . Az utóbbi, szekunder prevenciót igénylő betegeket ugyanis vissza kell küldeni az őket gondozó háziorvoshoz, kardiológushoz, aki a szakmai szabályok szerint fogja őket tovább kezelni.Üdvözlettel: Dr. Csuth Ágnes, háziorvos

Dr. Csuth Ágnes, családorvos
Kérdés: 2009. július 02., 10:05; Megválaszolva: 2009. július 02., 10:05
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Arteriográf
Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Az lenne a kérdésem hogy voltam teljes kardiológiai kivizsgáláson ahol volt nyugalmi és terheléses ekg szívultrahang...
Lad stent re-stenosis
Pitvarfibrilláció
Hirtelen szívleállás
Extrasystole vagy ritmuszavar?