Katéter vagy Cardio CT?

Coronarographiára vagyok előjegyezve, de most találtam a neten egy Cardio CT nevű vizsgálatot, amely a leírásában igen pontos eredményeket ad. Kérem a tanácsát, elegendő-e vajon ez a vizsgálat, vagy a katéterezéssel pontosabb diagnózist lehet kimutatni.

WEBBeteg szakértő válasza cardio ct témában

Kérdésével kapcsolatosan az mondahtó el, hogy a koszorúérbetegség diagnosztikájában a koszorúérfestés azon vizsgálat, mely egyértelműen megmutatja a betegség súlyosságát. Ezen vizsgálat segítségével eldönthető, hogy hogyan kezelendő tovább a betegség (gyógyszeres, invazív kardiológiai beavatkozások, szívműtét) .

A Coronaria CT egy nagyon jó, modern, nem invazív képalkotó viszgálat, azonban ennek drágasága és az elérhetősége miatt a mindennapi gyakorlatban használata korlátozott. Egy sebészi beavatkozás eldöntésében mindkét vizsgálat hasznos lehet, de a pontos eredményt ha súlyos koszorúérmeszesedés áll fenn, akkor a koszorúérfestéstől várunk.

Dr. Palotás Lehel szívsebész

Kérdés: 2008. október 17., 22:59; Megválaszolva: 2011. augusztus 10., 18:43
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Bypass lehetséges?
Üdvözlöm! Szeretném kérdezni hogy lelet alapján fenn állhat e a bypass is? Illetve van e félni valónk a ketéterezéstől! A coronariak...
Bypass?
Üdvözlöm! Köszönöm a választ , de akkor elküldöm megint a ct eredménnyel együtt! A coronariak eredésében és lefutásában anomália nincs. Jobb...
Szív ct lelet
Üdvözlöm! Tegnapi napon kaptam kézhez a szív ct leletemet, az orvosom szabadság miatt csak 1 hónap múlva adott időpontot, ezért kérnék öntől...
Hirtelen szívleállás
Tisztelt Doktornő! Már egy ideje foglalkoztat a hirtelen szívleállás. Találtam egy cikket is ezzel kapcsolatosan, ezt kérem olvassa el. A kérdésem...
Pulzus és vérnyomás