Emelkedett CK-MB érték utalhat szívizomgyulladásra?

Tisztelt Doktornő! Korábban többször voltam már kardiológiai kivizsgáláson, legutóbb, decemberben, ahol sinus Tachycardiát állapítottak meg viszont ezt leszámítva a szív ultrahangon mindent rendben találtak. 1 hónappal ezelőtt koronavírusos voltam, enyhe lefolyással. A biztonság kedvéért elmentem a napokban egy covid után javasolt vérvételre. Az eredményt csatoltam., Ami aggaszt az az emelkedett CK-MB (33 U/L) és LDH (396 U/L) értékek. Nincsen mellkasi fájdalmam, nehézlégzés néha előfordul, de mivel asztmás vagyok így nem tudom, hogy ez összefüggésben van e az értékekkel. Utalhat e ez komolyabb szívbetegségre? Szükséges a szakorvosi vizsgálat és kezelés? Sajnos elég stresszes típus vagyok. Válaszát előre is köszönöm.

Dr. Molnár Dóra válasza labor eltérések témában

Kedves Kérdező! Mivel troponin eltérés nincs, a CK-MB érték kismértékű emelkedésének nincs jelentősége. Az LDH érték is csak kissé emelkedett, önmagában erről nem tudok véleményt mondani. Érdemes kontroll vizsgálatot csináltatni, hogy láss a kezelőorvos, hogy van- e változás. A panaszait a labor eltérések nem magyarázzák.

Megválaszolva: 2022. április 08.

Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek

Vérkép elemzés
Tisztelt Doktornő! PostCovid labor eredménye: Eozinofil granulocita % eredménye: 6.0 referencia érték: 1.0-4.0 % C reaktív protein eredm.: 2.45 referencia...
Lelet értelmezése
Tisztelt Doktonő! Szíveskedjen a leletet értelmezni. Azt tudom, hogy diétáznok kell, a magas értékek miatt. A Kálium szintem soha nem mutatott eltérő...
Mitrális insufficientia
Bal oldalon jelentkező bordák menti...
Negatív T hullám az EKG-n
K2 vitamin -trombofília
Üdvözletem! Genetikai vizsgálaton kiderült, hogy fokozott hajlamom van trombòzisra (VTE). A vizsgálatban a R506Q génváltozat kimutatásra került, ami...