• lelet értelmezése

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktonő! Szíveskedjen a leletet értelmezni. Azt tudom hogy diétáznok kell, a magas értékek miatt. A Kálium szintem soha nem mutatott eltérő eredményt. A GGT még ekkora eltérést nem mutatott. Egyáltalán nem italozom, még egy konyakos meggyet sem eszek meg, annyira nem szeretem az alkohol szagát sem, mégis magas. Doktornőm azt mondta hogy zsírmáj. A Húgysavam is magas, pedig rendesen étkezem, nem eszek húst hússal, választékosan törekszem az egészséges alapanyag beszerzésére. Teljes kiörlésű kenyeret fogyasztok. Sok vitaminban gazdag ételt eszem. Háziorvosom megijesztett hogy ezek az értékek magasak, diétázzak, fogyókúrázzak. Igaza van teljes mértékben. 178 cm magas vagyok és 93 kiló. Vérnyomáscsökkentőt szedek, covarex Combit reggel 1 szemet 5 mg.-ot, este fél szem 2.5 mg covercardot. Azt olvastam hogy a vizhajtó okoz ilyen panaszokat hogy megemeli a húgysavszintet. Információként még hozzáteszem, hogy a fogaimat csináltatom és az utóbbi két hónapban sok antibiotikumot kellett szednem. Esetleg hatásal van a fenti gyógyszer az értékekre? Meg vagyok ijedve, kérem tájékoztasson hogy milyen módszerekkel tudnám csökkenteni a magas értékeket. A labor eredményemet becsatolom. Köszönettel várom válaszát: Rózsa

        Dr. Molnár Dóra válasza a labor eltérések témában

        Kedves Kérdező, a kálium egy nagyon fontos ion a szervezet működése szempontjából. A kálium szint lehet magasabb nem megfelelő vérvételi és tárolási technika miatt is. Vesebetegség is okozhat ilyen eltérést, de nem látható erre utaló egyéb jel. Az Ön által szedett gyógyszerek is emelhetik a kálium szintet. Mivel ezt ennyiből nem lehet eldönteni, a vérvételt meg kell ismételni. A húgysav, GammaGT, és trigliceride szint zsírszegény, alholmentes étrenddel valóban javítható. A magas purintartalmú ételeket csökkentett mennyiségben javasolt fogyasztani többek között a köszvény kialakulásának elkerülése céljából. (https://www.webbeteg.hu/cikkek/mozgasszervi_betegseg/14006/koszvenyes-betegek-taplalkozasa). Az egészségesebb étrendet célszerü rendszeres testmozgással kiegészíteni (pl. napi 30 perc intenzív gyalogéással). Sok sikert kívánok a változtatásokhoz! Üdvözlettel:Dr. Molnár Dóra, kardiológus


        Dr. Molnár Dóra
        Kardiológus, belgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Molnár Dóra
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2017. szeptember 26., 18:59; Megválaszolva: 2017. szeptember 26., 22:47

      • Kérdések és válaszok a témakörben: