Szívpanaszok

Tisztelt Dr. Nő! 39 éves, káros szenvedélyektől mentes, normális testalkatú nő vagyok. Nincs magas vérnyomásom. Tavasszal hirtelen fellépő AVNRT ritmuszavar miatt sikeresen abláltak, azóta nem volt rohamom és gyógyszert se kell szednem. Karácsonykor egy epilepsziás roham miatt kórházba került a bátyám, ahol keringés összeomlása is volt és 3 napon belül tüdőembóliát kapott és meghalt 42 évesen. Azóta nagyon fura tüneteket tapasztalok, hol mellkas szorítások, hol erős szívdobogás, egy-két extra és belső remegés. December elején voltam szívultrahangon, nyugalmi EKG, nagylabor minden rendben, egyedül a koleszterinem volt 5,6.Fizikai terhelést is jól bírom. Ennek ellenére nagyon meg vagyok rémülve, nagyon reális embernek tartom magam és nehezen fogom fel hogy ilyen tünetek pszichésen is lehetnek. Aggódom hogy hirtelen megall a szívem vagy infarktusom lesz, van ennek reális esélye az el végzett vizsgálatok függvényében, kimutatnák a bajt ezek a vizsgálatok? Soha nem volt mentális problémám, de folyamatosan emiatt aggódok. Megtisztelő válaszát nagyon köszönöm!

Dr. Molnár Dóra válasza ritmuszavar? témában

Kedves Kérdező! A nagy megrázkódtatás miatt valóban lehetnek úgynevezett pscyhoszomatikus tünetei, aminek alapja a magas stressz hormon szint. Javasolt a szívritmus ellenőrzése céljából 24 órás EKG monitorozás- (Holter vizsgálat) elvégzése.

Amennyiben a gyász nem enyhül, érdemes lenne pszichológus segítségét igénybe venni, aki segítené a tragédia feldolgozását.

Jobbulást kívánok! Üdvözlettel: Dr. Molnár Dóra

Kérdés: 2022. január 06., 19:21; Megválaszolva: 2022. január 10., 13:26
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Ekg vizsgálat
Tisztelt Doktornő, Háziorvos csinált ekg-t, de volt némi eltérés viszont a doki nem.mondott sokat csak nem túl aggasztó, viszont még se hagy...
Szexuális együttlét közben...
Kedves doktornő/doktor úr! Semmi szívpanaszom nem volt eddig, habár a családban örökletes a cukorbetegség például, de engem eddig nem érintett. A...
Pitvarfibrilláció?
A kérdésem az, hogy a felvétel pitvarfibrillációt mutat? A felvétel enyhe, lassú, kismértékű séta után készült I-es elvezetésben, CheckmePRO...
Mi lehet ez?
Kedves Doktornő! Szeretnék segítséget kérni az alábbi problémámra. 26 éves vagyok, a panaszaim 20 éves koromban kezdődtek, szívritmus zavaraim...
Nyugalmatlanság, szapora pulzus
Üdvözlöm Doktornő! tanácsot, véleményt szeretnék kérni mert kicsit még mindig nyugtalan vagyok hogy minden rendbe van.Számomra hihetetlen, hogy...