Mi lehet a gond?

Tisztelt Doktornő! Panaszaim a következők: (pár hónapja kezdődtek) Időnként vérnyomás és pulzus kiugras, ilyenkor 170/100 vagy afölött van a vernyomasom, a pulzusom is 130-150. Éjszaka van hogy szintén felmegy a vernyomasom és ilyenkor nagyon reszketek. Tensiomint szoktam bevenni. Tompultsag és neha kis nehézlégzés lépcsőzés után előfordul. De alap esetben is rosszabb közérzet tompa fej, szédülés előfordul elég gyakran. Illetve jó ideje főleg reggel köhécselek, de ez talán lehet enyhe reflux miatt, mert szokott égni a nyelőcsövem, bár a gyomortükrözés nem mutatott semmit. Covidos nem tudom voltam e, decemberben erős fejfájás és csillapíthatatlan hanyassal kerültem a sürgősségire, majd 2 hetig hasmenésem volt, ezután kezdődött minden vérnyomás problémám. Tesztelve akkor nem voltam. Vérvételem eredménye (pajzsmirigy és mellekvese) TSH: 0,550-4,780 nekem 1,310 Szabad T4: 11,5-22,7 nekem 11,4 Szabad T3: 3,5-6,5 nekem 4,7 Acth: 1,60-13,50 nekem 1,89 aTPO normál tartományban Többször voltam sürgősségin magas vérnyomás és rosszullét miatt, pl mellkas fájdalom,izzadás, szédülés . Volt sok EKG - m (terheléses is) és 2x a 24 órás vérnyomás mérés és 1x holter ezeken eltérés akkor nem mutatkozott. Több labor, ahol troponint néztek az is rendben volt, illetve a mellkas röntgenen se volt eltérés sosem. Vasam volt alacsonyabb 6,3 de arra 2 hónapig szedtem a Maltofer 100mg tablettát,. Szedek még hónapok óta 500mg magnéziumot naponta és 2 hete omega3-at illetve Q10 tablettát is orvosi javaslatra. Már nincs olyan részem amit ne vizsgáltak volna de diagnozist sajnos nem kaptam eddig. Most a WIWE készülék van nálam és azon mindig van eltérés. Tobb mérésnél is ki írja, hogy kamrai vezetési zavar gyanú. Ilyenkor az EKG jel piros a masik 2 jel AR és KH zöld. Egyébként az EKG mindig sarga, sosincs az hogy minden zöld, de rosszabb esetben piros ahogy föntebb írtam. Az eredmények több napi mérés után: QRS 60-100 nekem mindig magasabb, 106 de piros jelzésnél akár 132. QTC 350-430 nekem pirosnal 482 is volt már. PQ általában normális de időnként 212 a határ itt 120-200. Jelenleg Concor tablettát szedek napi fél szemet a 2,5 mg-ból. Próbáltam egészet is orvosi javaslatra de szédültem és a perem mindig alacsony volt 60 alatti igy maradtam a felénél. Jelenleg Szívultrahangra várok, ez másfél éve volt utoljára akkor minden rendben volt. Hasi uh rendben van, a bal vesemben van kis ciszta. Pajzsmirigyben kis göb de az orvos szerint nem kell aggodni miatta. A fenti értékek alapján kell aggódnom? Kardiológiara 3 hét mulva megyek de nem tudom nem e lesz addig gond. Tartok egy esetleges infarktustol vagy hirtelen szivhalaltol. 20 éve szorongassal is küzdök, de ilyen jellegű probléma a vernyomasommal és szivemmel sosem volt. Családban előfordult sziv és érrendszeri betegség. Kérem szíves véleményét. Tisztelettel.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza vérnyomás kiugrás témában

Kedves Kérdező! Nem tudom pontosan mi a baj a fentiek alapján. A Covid fertőzésen átesésről esetleg ellenanyag vizsgálattal meg lehetett volna bizonyosodni, ha még nem oltották.

A panaszok szerteágazóak, de a többféle kardiológiai vizsgálat nem mutatott eddig eltérést, ami mgnyugtató. A szorongás illetve pánik roham is felmerülhet a panasz okaként is. Pszichiáterével is célszerű lenne erről beszélni. A vashiány okát is jó lenne tisztázni.

Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra

Kérdés: 2021. május 22., 13:07; Megválaszolva: 2021. május 24., 23:27
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Hirtelen rosszullét
Minden előzmény nélkül, hirtelen szapora szívverés, (121-s pulzus) 180/110 vérnyomással és elgyengüléssel járó rosszullét, melyet plusz adag...
Noncompaction
Noncompaction enyhén csökkent balkamra funkcióval mr esetén mi a teendő? Panaszt nem okoz. 21 éves férfi
Szívultrahang eredménye
Tisztelt Doktornő! Megcsinálták a szívultrahangot de semmit nem mondtak. Leírnám az eredményt és kérem írjon pár sort hogy van-e valami probléma...
Alacsony vernyomas
Genetikai vizsgálat, hosszú QT