Szív panaszok.

Kedves Dr Nő! Kb 2 hete lègszomjam van nyugalomban is fizikai aktivitásra erősödik. Az elmúlt 2 hétben történt 2 mellkas felvétel, több nyugalmi EKG, és egy Szív ultrahang is mindegyik vizsgálat negatív eredménnyel. Vérnyomásom jó és 2hete már nem dohányzom. Az lenne a kérdés hogy az én esetembe kizárható e a szív elégtelenség? Egyébként sokszor legalábbis az utóbbi 2 hètben mióta a panaszaim fenn állnak azt érzem hogy mikor picit erősebben ver a szívem mintha akkor rendeződne a légszomj. Illetve létezik olyan hogy vizsgálatoknál meg bújik s betegség? Szív ultrahang eredménye: Aorta gyök: 30mm, 20mm-re separálodo aorta billentyűk. Bal pitvar: 35mm Jobb kamra: 15/28mm A pulmolnalis billentyűkön mèrt sebesség: 1, 15m/sec A billentyű síkja alatt pontszerű pulm. Insuff Mellső vitorla kissé lazább szerkezetű rajta kis telosystolès Prolapsus. Septum 9/12mm hátsó fal: 10/16mm szinkron mozognak. Ds: 26mm Dd: 44mm EF: 72% FS: 41% Válaszát előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza Terhelésre erősödő légszomj témában

Kedves Kérdező! Gratulálok a dohányzás abbahagyásához :) A leírt leletek nem utalnak súlyos szívelégtelenségre. Nem tudom, hogy vérszegénység például ki lett -e zárva, laboratóriumi vizsgálat elvégzése szükséges lenne. A panasz tisztázására javasolnék majd a tüdőgyógyászati vizsgálatot is, mivel terhelésre erősödő légszomj háttérében tüdő probléma is állhat. A vizsgálati eredmények birtokában lehet további teendőket megállapítani.

Jobbulást kívánok! Üdvözlettel: Dr. Molnár Dóra

Kérdés: 2021. április 02., 13:44; Megválaszolva: 2021. április 04., 04:37
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Lad stent re-stenosis
Pitvarfibrilláció
Hirtelen szívleállás
Extrasystole vagy ritmuszavar?
Hirtelen szívleállás