Mitől ver a szívem erősen

Tisztelt Doktornő! Kb 2 hónapja kezdődött az egész, amikor az éjszaka kellős közepén erős szívdobogásra, légszomjra, hidegrázásra, halálfélelemre lettem figyelmes. Akkor ezt betudtam annak, hogy biztosan pánikbetegség. Azóta több kisebb/nagyobb rohamot átéltem. Tüneteim ezen kívül: Ha például felkelek a fotelből, csak ha felállok, vagy lehajolok egy pillanatra, minimális lépcsőzés esetén stb érzem hogy ver a szívem. Ébredésnél mindig magas pulzusra leszek figyelmes, illetbve volt rá precedens, hogy arra ébredtem hogy zakatol a szívem. Továbbá heti több alkalommal is érzek egy egész napos kábult érzetet, fejfájást és köhöghetnékem van ami általában tart 1-2 napig elmúlik majd pár napra rá visszatér. Megfigyeltem hogy ez a furcsa érzés a fejembe kábultság, nyomottság vagy mi, ébredés után pár órával kezdődik. Néha kisebb légszomj ami elmúlik pár másodper alatt. Sokszor érzem hogy lüktet a hasam amit az internet szerint a hasi aorta produkál. Esténként 22-23 körül feltünően erős fáradtság fog el szemhéjnehézség stb. Csökkent az étvágyam, sokszor rossz a hangulatom és a barátaim sem nagyon hoznak lázba, mintha kicsit a tünetek óta bezárkóztam volna. Elmentem kardiológiára ahol a következő információt kaptam a 24órás holter, UH, nyugalmi EKG, terheléses EKG után: http: //keptarhely.eu/view.php? file=20210221v01vasleu.jpeg. Nem dohányzom, nem fogyasztok alkoholt, kávét, fekete teát stb. Az orvosomat hogy idézzem: "Látom hogy valami nem stimmel, de nem tudom, hogy mi ez? " Annyit mondott, hogy a pánikrohamot kizárná, illetve, hogy nem baj az ha naponta érzek főként szív tájékon szúrást pár alkalommal (általában gyengébb szúrás szokott lenni és pár másodpercig tart. Ön mit tudna ezekből leszűrni? Mit kéne tennem? Válaszát előre is köszönöm!

Dr. Molnár Dóra válasza ritmuszavar témában

Kedves Kérdező! A ritmuszavarok egy része pont nincs akkor, amikor a Holter készülék fenn van. Érdemes ezért okos eszközzel felvételt készíteni panasz alatt. Ez sokat segíthet a további teendők megállapításában- de látom is a leírásból, hogy kapott Wiwe készüléket otthoni használatra. A leletetben olvasottak alapján panaszai oka egyelőre nem megállapítható.

Labor eredményről nem látok információt. TSH, ion , máj- és vesefunkció, vérkép meghatározás mellett CRP, We, FE, D 3 vitamin szint vizsgálata is javasolt.

Jobbulást kívánok!

Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra

Kérdés: 2021. február 21., 13:11; Megválaszolva: 2021. február 22., 23:49
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Szívritmus zavar a semmiből?
Terhességi szívritmus zavar
Szokatlan EKG: aggódjak?
Ritmuszavar
ritkán jelentkező rövid ideig tartó...
Tisztelt Doktornő! Az alábbi kérdéssorozattal szeretnék fordulni önhöz: Ritkán szoktam tapasztalni szívritmuszavart. Ugyan nem okoz...