erős szívdobogás

Jó napot! Olyan kérdéssel fordulnék Önhöz, hogy mi okozhatja a problémámat? A napokban tűnt fel a jelenség, hogy hirtelen minden előjel nélkül furcsa nyomás és erős szívdobogás érzésem van a mellkas-gyomorszáj tájékon, pár másodpercig tart, ezt enyhébb hányinger kíséri, majd elmúlik. Ez kb napi 5x ismétlődik, de csak napközben. Nehéz lokalizálni, mivel a gyomromban és a torkomban is nyomást érzek ilyenkor s mintha a szívverésem is kihagyna. A táplálkozásomban annyi kivetni való lehet, hogy kedvelem a fűszeres ételeket, káros dolog egyedül a dohányzás, amivel élek. EKG vizsgálatom volt az elmúlt fél évben, ott semmi elváltozást nem mutattak. Régebben enyhe refluxom volt. Stresszes időszakot élek, nem tudom van-e bármi összefüggés. Belgyógyászatra már kaptam időpontot, de egy támaszpontra/véleményre mindenképpen igényt tartok. Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza a ritmuszavar témában

Kedves Kérdező! A panaszokat úgynevezett extraszisztolé okozhatja, ez egy nem sorban érkező ütés. Stressz, sok koffein, kialvatlanság, sőt akár a reflux betegség is fokozhatja kialakulásukat. Érdemes lenne labor vizsgálatot is végeztetni, mert ion zavar, vagy pajzsmirigy betegség is állhat a tünetek hátterében. Nagyfokú rosszullét esetén ügyeleti ellátás igénybevétele javasolt. Panasz alatti EKG jó lenne, segítene a diagnózis felállításában. 24 órás EKG (Holter) vizsgálat alkalmas lehet erre a célra. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra

Kérdés: 2021. január 08., 17:37; Megválaszolva: 2021. január 10., 23:16
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Mellkasrontgen
Volt pánikos
Extra dobbanások
éjszakai ritmuszavar
Otthoni Holter EKG kiértékelés