• Mitralis prolapsus

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves dr nő! 41 éves nő vagyok! A szív ultrahang eredményeim! aorta-asc:30 aorta gyök/bill.kitérés:25/19 art.pulm:22.Bal pitvar:38×45Jobb pitvar:46 bal kamra:52/31 Jobb kamra:30.Septum:8/15 Hàtsó fal 9/14 EF:69% TAPSE:29 MAPSE:17 normál tág kamrák,pitvarok,nagy erek jó szisztolés bal kamra funkció és jobb kamrai longit.kontrakcio pericardialis fluidum nincs,szegmentalis falmozgas zavar nincs.Intracardialis embolia forras,shunt:nem igazolhato.Aorta bill:3 tasakos,ép mitralis bill:mellső vitorla prolabal II/IV mitr.regurg.tricusp .bill ép I.f.TI.pulm.bill:ép jelzett PI. Aorta v.max:1,25 m/s art.pulm.v max:0,80 m/s.E/A:65/54,E:11E/E:5,9,DT:190,MR-ERO:0,19cm2,MR-RV:29ml APSP:17+10hgmm IVC:17 VÈLEMÉNY:MPS,kp.foku mitralis regutgitációval.A kèrdèsem az volna,mit takar ez a lelet,kell e gyógyszeres vagy másfajta kezelés,illetve van e vmi teendőm! Egyèbként panaszaim nincsenek napi 2,5 mg con cor cort szedek magasabb pulzusra! Köszönöm.

        Dr. Molnár Dóra válasza a mitrális billentyű témában

        Kedves Kérdező! A mitrális billentyű prolapsusa azt jelenti, hogy nem zárnak össze rendesen a billentyű vitorlái. A II fokozatú regurgitáció (visszafolyás) nem súlyos eltérés. A visszafolyó vért jellemző értékek (MR-ERO:0,19cm2,MR-RV:29ml) alapján sem jelentős a billentyű kissé hibásan csukott állapotában a bal kamrából a pitvarba átjutó vér mennyisége. Az általános egészséges életmód a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésének egyik legjobb természetes módja. Billentyűt javító konkrét természetes módszer nincs, de ez a billentyű betegség még aktív beavatkozást nem igényel. Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra


        Kérdés: 2020. szeptember 30., 15:27; Megválaszolva: 2020. október 06., 23:57

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Mia teendő ha 35 a pulzusom