• Gyakori bedobbanás érzés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktornő, az alábbi kardiológia jellegű panaszom kapcsán kérném szíves segítségét, tanácsát. Panaszaim 8 hónapja kezdődtek, napközben és főleg nyugalmi hanyatt fekvő helyzetben jelentkező erős bedobbanás érzéssel, illetve gyakori rendszertelen szívütéssel. Labor alapján a TSA értékem rendben és gyakorlatilag nincs alapbetegségem, egy enyhe allergiás aszthmán kívül, amelyre nem kell gyógyszert szednem. A panaszaimmal két orvosnál is jártam, az egyik helyen EKG közben jelentkeztek a panaszaim, a billentyűket rendben találták, Con Cor 1,25 mg tabletta szedését javasolták. A másik vizsgálaton az EKG rendben volt, viszont enyhe Mitralis prolapsust diagnosztizáltak, gyógyszert nem írtak fel. Napi 2x1 Con Cor tablettától megszűntek a panaszaim, azonban már egy tablettát szedek mert állítólag nincs rá szükség és azt is el akarom hagyni.Sajnos a panaszaim továbbra is fennállnak, így kérdésem lenne, hogy esetleg érdemes e további vizsgálatokra is elmenni? EKG, szívultrahang és vérnyomás méréseim voltak ez idáig. Köszönöm szíves visszajelzését előre is!

        Dr. Molnár Dóra válasza a ritmuszavar témában

        Kedves Kérdező! Ha a gyógyszer mellett panaszai lényegesen csökkentek, akkor lehet, hogy nem kellene abbahagyni. Ne aggódjon ez a gyógyszer hosszútávon biztonságosan szedhető szükség esetén. Holter-vizsgálat (24 órás EKG) segíthet még a további teendők eldöntésében. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra


        Kérdés: 2020. augusztus 07., 10:06; Megválaszolva: 2020. augusztus 10., 12:58

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Mia teendő ha 35 a pulzusom

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Bőrbetegségek a lábon
        Készülj fel a második hullámra!