Magasvérnyomás

Jó napot kívánok Doktornô! Nálam úgy kezdôdtek a panaszok, hogy tavaly többször furcsa szívdobogásokat éreztem, melyet inkább úgy írnék le, hogy éreztem, hogy erôsen ver! Raktak rám holtert, melyre diagnózisképp Paroxysmalis tachycardia volt írva, mitrális mellsô vitorlán telesystolés prollapsus, és típusos pánik rohamnak megf.helyzet! Szivbill lebegést mondott drnô, hogy ezzel teendô nincs! Valóban? Pár honappal ezelôtt magas volt a vérnyomásom, pulzus 146 okra felment, majd kaptam Talliton 12,5 tablettát, reggel egész, este fél! Vérnyomások sokszor lettek magasak, perek 90 és 100 között mozogtak leginkább! Kaptam mellé Apadex 1,5 mgot amit kb 1 hete szedek! Perek még sokszro olyanok, nem tudom, hogy ennek a gyógyszernek idô kell e, vagy mi viszi lejjebb a per értéket! Volt nagy laborom melyben a CK 236 lett! Doktornô nem mondott rá semmit! Én sajnos netem utána néztem és nagyon megijedtem amiket olvastam!szivinfarktus meg ilyenek,de hogy lehet fokozott izommunka miatt is! Pont a vérvétel elôtt pár nappal kezdtem el tornázni, egy erôs aktivitásu feladatsort! Izomlázaim vannak! Az okozhatja e akkor ennek a megemelkedést!? Mit jelent mindez? Most, hogy irom is érzem azokat a szivdobogásokat! Nagyom megijedtem, hogy mi lesz velem! Sokat stesszelek! Válaszát elôre is köszönöm, ha tudok csatolok leleteket! Alexandra

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza magasabb vérnyomás és pulzus témában

Kedves Kérdező! Izomláz esetén megemelkedhet a CK, ezen nem kell aggódni, rendeződni szokott. A vérnyomásával kapcsolatban konkrét tanácsot nem tudok adni. A sok stressz mindenképpen emeli a vérnyomást és a pulzust is, ezért jó lenne hatékony stresszkezelési technika elsajátítása, akár pszichológus segítségével. A bedobbanások hátterében extraszisztolék lehetnek, a több izommunkával megnövekedhet a szervezet Magnézium igénye, ez hozzájárulhat a ritmuszavar érzéséhez. Magnézium pótlás javasolt alkalmazási előírás szerinti adagban recept nélkül kapható készítménnyel. A stressz is fokozza a ritmuszavar kialakulásának esélyét, így ebből a szempontból is hasznos lenne ennek a leküzdése. Amennyiben panaszai súlyosbodnak háziorvosát keresse fel a további teendők megbeszélésére, lehet, hogy a terápiát kell módosítani.

Jobbulást kívánok!

Dr. Molnár Dóra

Kérdés: 2020. május 29., 10:55; Megválaszolva: 2020. június 02., 17:22
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Bal pitvar kissé tágabb
Emelkedett Ck és LDH
Nagyon magas diasztolés érték
Covid 19 oltás