• Concor 5mg filmtabletta szedése

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! A Concor 5mg filmtablettát szedem, de a pulzusom sokszor 50 és 60 között van. Vt olyan, hogy csak 50 volt. Kérdésem, hogy szedhetem-e nyugodtan (minden reggel egy szemét kell bevennem), illetve, hogy felezhető-e ez a gyógyszer, mert hogy filmtabletta. Köszönöm előre is a válaszát! Tisztelettel: Csilla

        Dr. Molnár Dóra válasza a gyógyszer adagolása témában

        Kedves Kérdező! A tabletták szakszerűen többnyire akkor felezhetőek, ha van rajtuk felezővonal. Ez biztosítja, hogy egyforma mennyiség kerüljön mindkét tablettafélbe, és felszívódás is ilyen esetben lesz egyenletes. Létezik a Concornak felezhető kiszerelése is, illetve, van 2.5mg-os adag is, így ennek csökkentése szükség esetén könnyen megoldható. A felíró orvossal, de esetleg a gyógyszert kiadó gyógyszerésszel is meg tudja ezt beszélni. Üdvözlettel: Dr. Molnár Dóra


        Kérdés: 2020. május 27., 19:59; Megválaszolva: 2020. május 29., 16:19

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Mia teendő ha 35 a pulzusom