gyógyszer szedés

Kedves Doktornő ! 3 éve kezdődtek változókori problémáim, aminek következtében magas pulzus ( 120-140.- ) esetenként. Éjszakai álmatlanság, hőhullámok. Közben volt egy ájulásom termál fürdőben, ekkor még nem szedtem vérnyomás csökkentőt.Meleg vízből kijövet elájultam. Háziovosom felírta a Bisoprolol sandoz 5 mg pulzuscsökkentőt. 3 éve szedem a gyógyszert. Már tavaly jeleztem a háziorvosomnak, hogy a gyógyszer hatására szerintem alacsony a vérnyomásom, van úgy hogy reggel 105/73 67 pulzus , du. 97/66 72 p. Kérdeztem, hogy nem-e lehetne nyengébb gyógyszert szedni. Az mondta, hogy nem szükséges, szedjem csak tovább, mert abból nem lehet baj, ha alacsony. Igazán rosszul nem vagyok a gyógyszertől.Egy kis hőlullám előfordul, de azt a klimaxnak tudom be. Szeretném a Doktornő véleményét kikérni a gyógyszer szedésével kapcsolatban.Magamtól nem merem megfelezni.Mit tehetek. Köszönöm a segítségét. Üdv. Andrea

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza a gyógyszer adagolása témában

Kedves Kérdező! A 100Hgmm alatti vérnyomás tartósan tényleg nem feltétlenül kívánatos, de a kissé 100Hgmm feletti értékek már jók. A pulzus, amit ír, tökéletes.Ha felezi a gyógyszert akkor a vérnyomás és a pulzus is kissé magasabb lesz várhatóan. Nyári melegben ez azért jó lehet átmenetileg mégiscsak, így valóban érdemes ezt a háziorvossal is megbeszélni. A bisoprolol hirtelen elhagyása viszont mindenképpen kerülendő. Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra

Kérdés: 2020. május 28., 17:18; Megválaszolva: 2020. május 29., 16:29
Kérdések és válaszok: Magas vérnyomás (Hipertónia)
Magas vérnyomás
általános kérdés
Stressz,pánik,magasvérnyomás,TIA...
Érelmeszesedés?
Korrekt vérnyomás értékek?