• Szívprobléma?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornõ.Olyan panasszal fordulnék önhöz ,hogy körülbelül 2 hete úgy érzem minta a torkomban dobogna a szivem.Ez a panasz lassan màr a napi rendszerességhez közelít és kicsit megijeszt.Ez a panasz màr évekkel ezelõtt is elõfordult a munkahelyemen akkor nem nagyon foglalkoztam vele betudtam a stressznek ès magàtòl el is múlt.Pàr hònapja azonban ezt újra tapasztalom.Jelenleg hosszútàvon vagyok itthon és itthon is elõjön.Ez a dobbanàs rendszertelenül a nap folyamàn jön elõ egyszer dobban (régebben ez két dobbanàs volt és erõsebb) majd bizonyos idõközönként (vàltozò idõintervallum ,de az àtlag kb 10-15 mp)újra ismétlõdik ,majd hosszú òràk utàn elmúlik és nem érzem,de az elmúlàs ideje is vàltozò.Emellett a panasz mellett ilyenkor nehezebben veszem a levegõt és szédülést is érzek néha.Magas Vérnyomàssal kezelnek évek òta (Napi 1 Lokren). EKG utòljàra 2018 oktòberében készült, akkor elvileg minden rendben volt.Vàlaszàt elõre is köszönöm.

        Dr. Molnár Dóra válasza a ritmuszavar témában

        Kedves Kérdező! Pontos pulzus mérés sokat segítene, bizonyára vannak extraszisztolék is, de egy EKG is előbb- utóbb szükséges lesz. Sajnos a stressz is okozhatja a panaszt, de akár másfajta ritmuszavar is lehet a háttérben, sajnos ez vizsgálat nélkül nem eldönthető. Első körben panasz alatt véryomás és pulzus mérés javasolt, a mért értékeket kellene megbeszélni a háziorvossal vagy kardiológussal, akik dönteni tudnak a további teendőkről. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra


        Kérdés: 2020. április 08., 14:47; Megválaszolva: 2020. április 14., 00:01

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Mia teendő ha 35 a pulzusom