• Szív melléütés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő / Doktorúr! Azzal a panasszal szeretnék Önhöz fordulni, hogy az elmúlt napokban sokkal gyakoribb lett, akár órákon át tartó szívritmuszavart érzékelek (mintha melléütne a szivem). Ezzel a panaszommal tavaly jannuárban jártam már kardiológusnál, ahol azt állapították meg, hogy légzési arrythmiám van, de a szivem megfelelően működik, és, hogy ezt is majd idővel ki fogom nőni. Szeretnék tanácsot kérni, hogy hogyan tudnám ez a tünetet magamnak enyhíteni, mert nagyon félelmetes érzés. Mivel szorongásos betegséggel is küzdök, ezért ez különösen zavaró tényező a mindennapjaimban. Próbáltam nyugtatót beszedni (Xanax 25 mg), de különösebb javulást nem tapasztaltam. Pajzsmirigy vizsgálatom során se tapasztaltak elváltozást. Endokrinológusnál jártam, aki megállapította az inzulinrezisztenciát, mellékvese elváltozást nem talált. Apukám szívbetegségbe szenvedett és hunyt is el, anyukámnak magas vérnyomása van. Korábbi kardiológiai ambuláns lapomat csatolom!

        Dr. Molnár Dóra válasza a ritmuszavar témában

        Kedves Kérdező! Az mindenképpen megnyugtató, hogy szervi elváltozást nem mutatott a kardiológiai vizsgálat. Az ambuláns lapon látható, hogy 24 órás EKG-monitorozást javasoltak Önnek, ez megtörtént? A leírásból én inkább többnyire ártalmatlan extraszisztolékat sejtek a panasza hátterében, de azért jó lenne ezt a monitoros vizsgálatot elvégezni. Addig is Magnézium készítmény megpróbálható a tünet enyhítésére. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra


        Kérdés: 2020. április 02., 14:00; Megválaszolva: 2020. április 05., 22:14

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Füstmentes jövő
        Mitől igazán ártalmas a cigaretta?
        A hurutos köhögés
        COVID-19 kisokos