• Szívizomgyulladás, szívkatéterezés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        November végén heveny szívizomgyulladásom volt. Sürgősséggel szívkatéterezést végeztek rajtam, hogy kizárják a vérrög elzáródást. Azóta a leleteim jók lettek, most voltam kontrollon. Az ultrahang alapján ép viszonyok lettek meghatározva. Ugyanakkor a bal mellkas részén fekvő helyzetben szúró, feszülő fájdalmat érzek, ami nehezíti a levegővételt mert feszül mintha a bőr alatt lenne valami vagy sebtapasz húzná. Mozgás után fekvő helyzetben jelentkezik leginkább. A kardiologus orvosom szerint fájdogálni fog még egy ideig csak nem mondta miért. Már napi mozgást végezhetnék de így nehéz. Kisebb mértékű szívizom elhalás is történt állítólag. Aktívan sportoltam versenyszerűen. Mi okozhatja a problémát es hogy lehetne javítani rajta. Válaszát köszönöm.

        Dr. Molnár Dóra válasza a szívizomgyulladás témában

        Kedves Kérdező! A gyulladás következtében sérülhetett valamennyi szívizomsejt, de mivel jó lett az utolsó szív ultrahang vizsgálat, ezért szerencsére súlyos károsodás nincs, nyugodjon meg. A fájdalmat valószínűleg a szívburok gyulladása, dörzsölődése okozza, ez panasz valóban lassabban szűnik meg. Intenzív sport ebben a stádiumban még nem javasolt. Az Ön által szedett gyulladáscsökkentő segíteni fog, napról napra kevésbé fog fájni. Én javasolnék még egy szív UH ellenőrzést 2-3 hónap múlva panaszmentesség mellett is. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra


        Kérdés: 2019. december 19., 16:50; Megválaszolva: 2019. december 19., 22:05

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Mia teendő ha 35 a pulzusom