• Szivritmuszavar

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktornő! Korábban volt szivritmus problémám, akkor egy ideig concort szedtem, majd vizsgálatok után nem találtak semmit, igy magneziumot kellett szednem amig nem volt többé tünet, egészen mostanáig. 4 napja kezdtem érezni furcsa remegő érzést a szív és szegycsont körül, háziorvos kért vérvételt, az jó lett, és beutalt kardiológiára oda ahol korábban voltam, de csak későbbre kaptam időpontot. A háziorvos ekgja, normális volt. Időnként érzem, hogy erősen ver, vagy remeg, nehéz megfogalmazni, ekkor panangint és magnerotot szoktam szedni illetve napi egy aspirin protectet és utána egy ideig jó, viszont érzem azt is, hogy könnyebben kifulladok, pl lépcsőzés után.. de volt fejfájás és időnként melkasi diszkomfort érzés is... ha szivritmus probléma van, annak nem kellene látszódnia az ekg -n? Furcsák a tünetek, volt olyan, hogy csak a bal karom fázott(vagy bizsergett) aggódom ezek a dolgok miatt, tudna segíteni, hogy mi okozhatja vagy merre induljak el? Előre is köszönöm Ricsi

        Dr. Molnár Dóra válasza a ritmuszavar témában

        Kedves Kérdező, átmeneti ritmuszavar, vagy csak extraszisztolék nem folyamatosan látszanak az EKG-n. 24 órás EKG monitorozással (Holter) közelebb lehetne jutni a megfejtéshez, hiszen az panasz alatt mutatná az esetleges eltéréseket. A bal kar fájdalom, bizsergés inkább mozgásszervi: rossz testtartásból, vagy váll megerőltetéséből is adódhat. Meg kell várni a vizsgálati eredményeket, addig biztos nem mondható. Kifejezett rosszullét esetén sürgősségi ellátás igénybe vétele javasolt. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra


        Kérdés: 2019. október 24., 18:31; Megválaszolva: 2019. október 25., 18:09

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.