• Szívbetegség

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Dr.Úr/Dr.nő! 2012-től kezelés alatt állok magas vérnyomás és szapora pulzus miatt, az értékek normalizálódtak a kapott gyógyszerek segítségével. Egy éve volt komolyabb kardiológiai kivizsgáláson ahol mindent rendben találtak. Múlt héten elkezdett fájni majd zsibbadni a bal vállam, karom, majd nagyjából 1 órán keresztül erős mellkasi fájdalmam volt. Kórházba utaltak, ahol sürgősségi ellátást nem igényeltem, kardiológiai vizsgálátot kértek. 2 alkalommal készült EKG vizsgálat, melyek eredménye megegyezett, diagnózis ként az alábbi szerepel: sinusritmus, patológiai Q, III patológiás QRS-komplexum (nem karakterisztikus), normál repolarizáció. Erős fájdalom azóta nem jelentkezett, de naponta többször tapasztalok furcsa érzést a mellkasonban, mintha össze vissza verne a szívem. Sajnos csak áprilisra van időpontom a szakrendelésre, így addig is szeretném tudni van e okom aggodalomra a fentiek alapján. Köszönettel!

        Dr. Molnár Dóra válasza a ritmuszavar témában

        Kedves Kérdező! A kivizsgálás mindenképpen indokolt, szív ultrahang és 24 órás EKG monitorozás (Holter-vizsgálat) javasolt. Jó lett volna a sürgősségi ellátás során megvárni a vérvételt és az eredményét, az sokat segített volna annak eldöntésében, hogy van-e komolyabb probléma, vagy nincs. Romló állapot esetén ismételt sürgős ellátás igénybe vétele javasolt. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra


        Kérdés: 2019. március 09., 00:19; Megválaszolva: 2019. március 17., 23:29

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.