• Koszorúér CT

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Tisztelt Doktor úr / Doktornő! Édesanyám a minap voltam kardiológiai vizsgálaton, ahol szív ultrahang vizsgálatot is végeztek. Zsibbad a keze, illetve sokszor leizzad. A vizsgálaton semmi kórosat nem találtak, de mivel a koszorúeret nem tudta megnézni a vizsgálatokat végző doktor, ezért koszorúér CT vizsgálat elvégzését javasolta. Édesanyámnak pajzsmirigy problémája is van, a jódot kerülnie kell, és ha jól tudom, a koszorúér CT-t kontrasztanyaggal végzik, ami jódot is tartalmaz. Ilyen esetben - amikor pajzsmirigyproblémája is van a páciensnek, illetve a jód fogyasztását is kerülnie kell - hogy végzik el a vizsgálatot? Csak a katéterezés marad? Köszönöm részletes válaszát. Üdvözlettel: P.

        Dr. Molnár Dóra válasza a coronaria CT témában

        Kedves Kérdező! Létezik jódmentes kontrasztanyag is, ennek esetleges használatáról a CT-t végző intézmény dönt az orvosi adatok ismeretében. Bizonyos esetekben endokrinológiai előkezelésre van szükség, ha mégis jódos kontrasztanyagot kell alkalmazni. Először érdemes lenne a pajzsmirigy rendelés szakorvosát kérdezni a további teendőkről. Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra


        Dr. Molnár Dóra
        Kardiológus, belgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Molnár Dóra
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2018. november 02., 09:06; Megválaszolva: 2018. november 04., 23:17

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Férfi inkontinencia
        Tegyen ellene! Töltse le a férfi gátizomtorna füzetet!
        Tiszta orrok, nyugodt napok
        A nemzet háziorvosa
        Várják a háziorvosokról és a nővérekről szóló történeteket.
      • Hirdetés