• Junkcionális pótritmus

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! 2014-ben 2x estem át sinuszcsomó abláción IST miatt. A második alkalomnál sinusz leállás volt, majd csak junkcionális pótritmus alakult ki. Azóta nincs szinusz ritumus, csak pótritmus, néha bradikardiával, néha 2, 6 msec-nél hosszabb leállásokkal. Rendszeresen holter vizsgálaton veszek részt, de egy kérdésemre nem kapok választ, mégpedig: -meddig lehet ezzel a ritmussal együttélni, főleg, ha időnként már nem a bradikardia, hanem a tachikardia dominál (sokszor 100 fölötti a ritmus) vagy újra bétablokkolóra lesz szükség? Tudom, hogy kérdésem eléggé specifikus, de erre tényleg nem kapok választ, valamint azt is tudom, hogy a legjobb lenne visszamenni a szívcentrumba, de elég hosszas a várakozás. Köszönettel és tisztelettel, Pibolya

        Dr. Molnár Dóra válasza a ritmuszavar témában

        Kedves Kérdező! Az Ön által leírt számok nem befolyásolják az életkilátásokat közvetlenül, az életminőség kérdése lehet inkább elsődleges. Valóban lehet, hogy gyógyszeres terápiára lesz szükség a magasabb pulzus miatt, illetve a jobb kezelhetőség érdekében esetleg pacemaker beültetés + gyógyszeres terápia is szóba jöhet, de ezt mindenképpen az elektrofiziológus szakember fogja megbeszélni Önnel. Kérjen időpontot kontroll vizsgálatra a korábbi beavatkozást végző centrumban. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra


        Dr. Molnár Dóra
        Kardiológus, belgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Molnár Dóra
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2018. október 02., 15:10; Megválaszolva: 2018. október 04., 11:29

      • Kérdések és válaszok a témakörben: