Echokardiográfia értelmezése

Tisztelt Doktornő! Kérném az alábbi leletem értelmezését. Átmérők: AOGY (mm):32 BPkm (mm):36 BKS(mm):32 BKD (mm):47 IVSS(mm):11 IVSD (mm):9 HFS(mm):11 HFD (mm):9 Végdiastolas térfogat: 102.4 Végsystolés térfogat: 41.0 Peric.foly: nincs Billentyűk: Mitrális billentyű: Vastagság: vastag Regurgitáció: jelzett Aorta billentyű: Regurgitáció: nincs Tricuspidalis billentyű: Regurgitáció: jelzett Szisztolés funkció: EF1 (%): 53.64 EF2 (%): 59.98 BK-Vmax (cm/sec): 118 Falmozgászavar: nincs Diasztolés funkció: E (cm/sec): 55 A (cm/sec): 75 E/A: 0.73 decelerációs idő-E (msec): 180 Vélemény: Normális méretű szívüregek.Jó systolés, károsodott diastolés bal kamra funkció.Szegmentális falmozgászavar, pericard. folyadék nincs.Jelzett AV bill.regurgitációk. Mitralis apparátus laza szerkezetű, azonban prolapsus nem igazolható. Az adott gyógyszerek szedése ajánlott? Kérném a leletem értelmezését.Köszönöm

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza szívultrahang lelet témában

Kedves Kérdező, a szív ultrahang vizsgálat azt mutatja, hogy normál nagyságúak a szív üregei, jól pumpál a szív, a falak jól húzódnak össze. A diasztolés funkció zavar azt jelenti, hogy a szív elernyedése nem tökéletes. A pitvarok és kamrák közti billentyűk minimális mennyiségű vért átereszt bezáródott állapotban (ez nagyon sok embernél megfigyelhető állapot, nem betegség) . Az egyik ilyen billentyű kissé lazább is, de még ez sem okoz működési eltérést.

A gyógyszerek szedésével kapcsolatban csupán a szív ultrahang lelet alapján nem tudok véleményt mondani. Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2017. június 25., 17:21; Megválaszolva: 2017. június 26., 22:15
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Myocardium noncompaction
Tisztelt Doktornő! Voltam kardiológiai uh vizsgálaton, ahol az orvos azt mondta hogy a jobb szívfelem nem olyan mint amilyennek lennie kellene, úgy...
Szívultrahang vizsgálat
Kedves Doktornő! Tegnap voltam szívultrahang vizsgálaton, ahol az alábbi leletet kaptam. "RR 120/80 EKG sin. ritm. akt.kóros nincs. cor: ritm. tiszta...
Bal kamra hypertrophia
Kedves Doktornő! EKG és szivultrahang vizsgálaton voltam, eredményeim. Echocardiographia: Pericardiális folyadék nem látható. Aortagyök kissé...
Szív UH. lelet
Tisztelt doktornő! Tegnap kaptam meg a szív UH leletem, és azt mondták elég rossz állapotban van a szívem. Szeretném megtudni, hogy ön mit mond...
Szív UH vzsgálat
Tisztelt Doktornő! 2014.11.14-én voltam szív ultrahang vizsgálaton. A vizsgálat eredménye: RR: 120/80 EKG: sin.ritm. akt.kóros nincs ECHO: ...