Szív UH. lelet

Tisztelt doktornő! Tegnap kaptam meg a szív UH leletem, és azt mondták elég rossz állapotban van a szívem. Szeretném megtudni, hogy ön mit mond, és mit javasol. RR: 160/100 Hgmm EKG: 104/min s.r. PQ: 0.18 QRS: 0.09 V4-6: sekély neg T Echokardiográf ia: bal kamra: Dd: 67 mm, Ds: 58 mm, EF: 28 % jobb kamra: 29 mm septum: 9 mm, hátsó fal: 10 mm bal pitvar hossz: 61 mm, jobb pitvar: 50 mm E/A: 76/21 DT: 130 ms Ao Vmax.: 0.8 m/sec Vélemény: Tág, jelentősen hypokinetikus, csökkent systoles functiójú bal kamra. Segmentalis falmozgászavar nem látható. MI I-II. TI jelzett. AS, AI nincs. Emelkedett töltőnyomásra utaló beáramlási görbe. Csökkent perctérfogatra utaló kiáramlási görbe

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza szívultrahang lelet témában

Kedves Kérdező, valóban csökkent a szív összehúzódó, pumpáló képessége a szívizomgyengeség miatt, amely szívnagyobbodást is okozott. Fenti leletből nem derül ki, hogy mi az oka, erre kellene néhány vizsgálat, ha eddig nem volt. Terápiás lehetőségek is vannak, ezek alkalmazása részben függ a betegséget kiváltó októl. Tekintettel a fiatal korára, javaslom, hogy az Önhöz közeli egyetemi kardiológiai központ szívelégtelenség ambulanciájával vegye fel a kapcsolatot. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2015. szeptember 07., 14:56; Megválaszolva: 2015. szeptember 07., 15:02
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Echokardiográfia értelmezése
Tisztelt Doktornő! Kérném az alábbi leletem értelmezését. Átmérők: AOGY (mm):32 BPkm (mm):36 BKS(mm):32 BKD (mm):47 IVSS(mm):11 IVSD (mm):9...
Myocardium noncompaction
Tisztelt Doktornő! Voltam kardiológiai uh vizsgálaton, ahol az orvos azt mondta hogy a jobb szívfelem nem olyan mint amilyennek lennie kellene, úgy...
Szívultrahang vizsgálat
Kedves Doktornő! Tegnap voltam szívultrahang vizsgálaton, ahol az alábbi leletet kaptam. "RR 120/80 EKG sin. ritm. akt.kóros nincs. cor: ritm. tiszta...
Bal kamra hypertrophia
Kedves Doktornő! EKG és szivultrahang vizsgálaton voltam, eredményeim. Echocardiographia: Pericardiális folyadék nem látható. Aortagyök kissé...
Szív UH vzsgálat
Tisztelt Doktornő! 2014.11.14-én voltam szív ultrahang vizsgálaton. A vizsgálat eredménye: RR: 120/80 EKG: sin.ritm. akt.kóros nincs ECHO: ...