Szívultrahang vizsgálat

Kedves Doktornő! Tegnap voltam szívultrahang vizsgálaton, ahol az alábbi leletet kaptam. "RR 120/80 EKG sin. ritm. akt.kóros nincs. cor: ritm. tiszta szívh. ECHO: ao asc: 40 mm, jelzett MI, tricusp. ao. bill. ép ao és mitr, bk: 59/38 EF: 64% TEICH. AS nincs, E/A: 52/46 dt: 189 bp: 49, jp: 43 morm.jk, AI és TI nincs, PF nem látható. Jó BKF, mérs. aortectasia miatt nagy súlyt ne emeljen." Szeretném megkérdezni az Ön véleményét, javaslatát! Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza szívultrahang lelet témában

Kedves Kérdező, a fenti leírás alapján kissé tágabb a bal szívfél és az aorta, de a bal kamra összehúzódó, pumpáló képessége jó. Billentyű hiba nincs a leírásban. A kismértékű szívnagyobbodás oka a fentiekből nem derül ki (korábbi intenzív sport, magas vérnyomás, szívizom betegség, koszorúér betegség stb. is állhat a háttérben) , ezt lehetőség szerint tisztázni kellene. Az ok ismeretében esetleges terápiáról lehetne dönteni. Nagy súlyok emelése valóban nem javasolt. Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2016. december 15., 16:06; Megválaszolva: 2016. december 15., 22:43
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Echokardiográfia értelmezése
Tisztelt Doktornő! Kérném az alábbi leletem értelmezését. Átmérők: AOGY (mm):32 BPkm (mm):36 BKS(mm):32 BKD (mm):47 IVSS(mm):11 IVSD (mm):9...
Myocardium noncompaction
Tisztelt Doktornő! Voltam kardiológiai uh vizsgálaton, ahol az orvos azt mondta hogy a jobb szívfelem nem olyan mint amilyennek lennie kellene, úgy...
Bal kamra hypertrophia
Kedves Doktornő! EKG és szivultrahang vizsgálaton voltam, eredményeim. Echocardiographia: Pericardiális folyadék nem látható. Aortagyök kissé...
Szív UH. lelet
Tisztelt doktornő! Tegnap kaptam meg a szív UH leletem, és azt mondták elég rossz állapotban van a szívem. Szeretném megtudni, hogy ön mit mond...
Szív UH vzsgálat
Tisztelt Doktornő! 2014.11.14-én voltam szív ultrahang vizsgálaton. A vizsgálat eredménye: RR: 120/80 EKG: sin.ritm. akt.kóros nincs ECHO: ...