Szív UH vzsgálat

Tisztelt Doktornő! 2014.11.14-én voltam szív ultrahang vizsgálaton. A vizsgálat eredménye: RR: 120/80 EKG: sin.ritm. akt.kóros nincs ECHO: ao.asc: 39 ép ao. és mitr. AI, MI, TI nincs, bk: 57/39 EF: 60% TEICH, bp: 58, jp: 49, dt: 148 E/A: 68/48, falmozg. jók, AS nincs jk keresztátm: 28 PF nincs IVC: 16mm jó BKF. A kezelő orvos annyit mondott, hogy az aorta, pitvarok kicsit tágabbak, de ez nem probléma. Azt szeretném Öntől megkérdezni, hogy a leletem alapján ez tényleg nem probléma. Lehet-e baj belőle a későbbiekben esetleg mire kell odafigyelnem? Válaszát előre is nagyon köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza szívultrahang lelet témában

Kedves Kérdező! Önnek a fenti lelet alapján kezdődő szívnagyobbodása van, melynek az oka nem derül ki a leírásból. Lehet, hogy az eltéréshez a korábbi, már megszüntetett ritmuszavar is hozzájárul, mindenképpen rendszeres kardiológiai kontroll javasolt az Ön számára (fél évente, ha nincs panasz) . A vérnyomást 140/90Hgmm alatt kell tartani, törekedni kell az ideális testsúly elérésére, megtartására, rendszeres testmozgás is jótékony hatású. A normál vércukor- és koleszterinszint is kívánatos. Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2014. november 20., 16:19; Megválaszolva: 2014. november 22., 21:12
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Echokardiográfia értelmezése
Tisztelt Doktornő! Kérném az alábbi leletem értelmezését. Átmérők: AOGY (mm):32 BPkm (mm):36 BKS(mm):32 BKD (mm):47 IVSS(mm):11 IVSD (mm):9...
Myocardium noncompaction
Tisztelt Doktornő! Voltam kardiológiai uh vizsgálaton, ahol az orvos azt mondta hogy a jobb szívfelem nem olyan mint amilyennek lennie kellene, úgy...
Szívultrahang vizsgálat
Kedves Doktornő! Tegnap voltam szívultrahang vizsgálaton, ahol az alábbi leletet kaptam. "RR 120/80 EKG sin. ritm. akt.kóros nincs. cor: ritm. tiszta...
Bal kamra hypertrophia
Kedves Doktornő! EKG és szivultrahang vizsgálaton voltam, eredményeim. Echocardiographia: Pericardiális folyadék nem látható. Aortagyök kissé...
Szív UH. lelet
Tisztelt doktornő! Tegnap kaptam meg a szív UH leletem, és azt mondták elég rossz állapotban van a szívem. Szeretném megtudni, hogy ön mit mond...