Bal kamra hypertrophia

Kedves Doktornő! EKG és szivultrahang vizsgálaton voltam, eredményeim. Echocardiographia: Pericardiális folyadék nem látható. Aortagyök kissé meszes,: 35 mm. Aortabillentyű norm.Bal pitvar 55 mm. Mitrális billentyűk épek.Bal kamra EDD 47mm, septum 12, 7 mm, hátsófal: 11 mm.Falmozgászavar nem látható.Jobb kamra EDD: 35 mm. Mitrális E/A: 0, 54 /0, 76 m/s.DT: 0, 250 sec.DT: 0, 252 sec.Elsőfokú MI BK kiáramlás V max: 1, 15 m/s.Elsőfokú AI.Tricuspidalis billentyűn elsőfoku regurgitatio.Vélemény: Koncentrikus bal kamra hypertrophia, megtartott systolés, jelentősen csökkent diastolés bal kamra funkció. MI. AI.TI. EKG: 73/min sinus ritmus.PR: 0, 24"QRS.0, 10" Pathológiás bal deviato.átm.z.V6 laposabb T hullámok BAH.Elsőfokú AV block. Szeretnék többet megtudni betegségemről visszaforditható e? Megállitható e? GYógyszerrel vagy műtétileg. Válaszát előre nagyon köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza szívultrahang lelet témában

Kedves Kérdező, műtétre a lelet alapján nincs szükség. A billentyűkön kisebb eltérések vannak csupán. Gyógyszerekkel panaszmentességet lehet elérni általában. A szív összehúzódó képessége jó, de nem jól ernyed el a a szívizom. Ennek hátterében a magas vérnyomás, az vastagabb bal kamrai szívfalak és az életkor együtt állhat. Ezzel valószínűleg összefüggésben az EKG-n is vannak eltérések. Továbbiakban Holter (EKG monitorozás) vizsgálat elvégzése lenne jó a szükséges gyógyszeres módosítások megállapítására. Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2016. január 04., 12:11; Megválaszolva: 2016. január 05., 23:07
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Echokardiográfia értelmezése
Tisztelt Doktornő! Kérném az alábbi leletem értelmezését. Átmérők: AOGY (mm):32 BPkm (mm):36 BKS(mm):32 BKD (mm):47 IVSS(mm):11 IVSD (mm):9...
Myocardium noncompaction
Tisztelt Doktornő! Voltam kardiológiai uh vizsgálaton, ahol az orvos azt mondta hogy a jobb szívfelem nem olyan mint amilyennek lennie kellene, úgy...
Szívultrahang vizsgálat
Kedves Doktornő! Tegnap voltam szívultrahang vizsgálaton, ahol az alábbi leletet kaptam. "RR 120/80 EKG sin. ritm. akt.kóros nincs. cor: ritm. tiszta...
Szív UH. lelet
Tisztelt doktornő! Tegnap kaptam meg a szív UH leletem, és azt mondták elég rossz állapotban van a szívem. Szeretném megtudni, hogy ön mit mond...
Szív UH vzsgálat
Tisztelt Doktornő! 2014.11.14-én voltam szív ultrahang vizsgálaton. A vizsgálat eredménye: RR: 120/80 EKG: sin.ritm. akt.kóros nincs ECHO: ...