szívdobbanás

Kedves Doktornő! Pár hete elég gyakran, olyan érzésem van, mintha megállna a szívem és két erős dobbanással újra indulna, vmikor 5 percenként vmikor 2-3 óra is eltellik. Concort szedek már nagyon régen, pánik betegségre scippát, noacidot a gyomorra, és esténként egy szem altató. A mensesem kezd akadozni, sőt ha összehasínlítom, most ez az állapot azóta van, hogy nem jött ebben a hónapban a mensesem meg. Okozhat-e változókor elkezdődése ilyen tünetet? EKG nem mutatott komolyabb elváltozást. Válaszát előre is köszönöm

Dr. Molnár Dóra válasza ritmuszavar témában

Kedves Kérdező, a panasz hátterében extraszisztolé állhat, ami egy nem sorban érkező szívdobbanás, majd utána egy rövid szünet és helyreáll a ritmus. A változó kori hormonális változások is hozzájárulhatnak a panaszokhoz, de indokolt egy részletesebb kardiológiai kivizsgálás (Holter, szív UH) . Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2016. január 25., 11:03 ;Megválaszolva: 2016. január 26., 13:51
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Ritmuszavar, reflux
Kedves Doktornő! Több mint fél éve diagnosztizáltak ritmuszavarral, kamrai és pitvari extrákkal (24 órás holter alapján napi ütések 8%-a megy...
Ritmuszavar
Szívritmus zavar a semmiből?
Terhességi szívritmus zavar
Szokatlan EKG: aggódjak?