Szívritmuszavar és Chron-betegség

Kedves Doktornő! Elnézését kérem a zavarásért, de a segítségét szeretném kérni. A Kedvesem 40 éves, egészséges férfi. Néhány évvel ezelőtt szívritmuszavara jelentkezett, de kezelés nélkül magától rendbe jött, a tünetei elmúltak. Egy ideje alvászavarral kűzd, ezért SOMNOL 7, 5 mg-os filmtablettát szed. Előtte STILNOX-ot szedett, de nagyon szédült tőle, ezért váltott a SOMNOL-ra. Másfél hete ismét rosszul lett a munkahelyén, az háziorvosa pihenést javasolt, mivel nagyon kimerült volt. A rosszullét után 1 héttel csináltak neki EKG-t, ahol a háziorvos tapasztalt ritmuszavart, ezért a sürgősségire küldte, de Ő nem érezte magát rosszul. A sürgősségin nem találtak semmit, véreredménye is teljesen rendben van. A kérdésem az lenne, hogy az altató, amit szedett okozhat-e ilyen tünetet? Már minden létező leírást átolvastam a neten, ami laikus számára elérhető, de nem látom sehol, hogy van-e hatása ezeknek a gyógyszereknek a szívére és okozhatnak-e ilyen ritmuszavart, főleg, hogy már volt ilyen problémája. Diagnosztizált Cronh betegsége van, de kb. 1 éve nem szed rá semmit, tünetei nincsenek. Segítségét és mielőbbi válaszát előre is köszönöm.

Dr. Molnár Dóra válasza ritmuszavar témában

Kedves Kérdező, mivel már évekkel ezelőtt is előfordult ritmuszavar (akkor nem szedett altatót) , ezért én önálló problémának gondolom a ritmuszavart, ami nem mindig áll fenn. Kialakulásának kedvezhet fáradtság, stressz, talán ezért a munkahelyen jelentkezett elsősorban. Komplett kardiológiai kivizsgálás (szív ultrahang és 24 órás EKG monitorozás, esetleg terheléses EKG) ajánlott ilyen esetben. Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2016. január 14., 10:11 ;Megválaszolva: 2016. január 16., 20:24
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Ritmuszavar, reflux
Kedves Doktornő! Több mint fél éve diagnosztizáltak ritmuszavarral, kamrai és pitvari extrákkal (24 órás holter alapján napi ütések 8%-a megy...
Ritmuszavar
Szívritmus zavar a semmiből?
Terhességi szívritmus zavar
Szokatlan EKG: aggódjak?