Syncumarról átállás clexanra, miképp lehetséges.

Tisztelt doktornő. l0 éve van mechanikus szivbillentyüm. Azóta szedem a syncumart.INR 2, 5-3, 5 között kell tartanom. Már két éve ki kellet volna huzatnom a fogam.de senki sem vállalta a syncumar miatt.Kardiológusom irt is egy javaslatot, hogy álljak át clenaxra, de sehogy se jött össze az az érték INR 2 ami elfogadható lett volna a fogorvos számára.Hosszabb ideig meg nem is tarthatom INR 2 az értéket mivel ez kevés a billentyü számára.Ezért kérném a tisztelt doktornőt hogy leirná nekem mikén megy az átállás syncumarról clenaxra és a visszaállás syncumarra. Mert nekem a kardiológusom azt mondta, hogy szednem kell továbbra is a syncumart és az mellett kell adagolni a clenaxot.Válaszát várva maradok tisztelettel.József

Dr. Molnár Dóra válasza Műbillentyű és foghúzás témában

Kedves József, ezen a portálon részletes terápiás ajánlást nem tudok adni vizsgálat és leleteinek ismerete nélkül, de ne aggódjon, van megoldás. Javaslom, hogy az Önhöz közeli kardiológiai központba menjen el konzultációra, és ott mindent el fognak mondani. Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2016. január 12., 12:46; Megválaszolva: 2016. január 13., 19:42
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Foghúzás pacemaker, műbillentyű és...
Kedves Doktornő! Édesanyám 70 éves, agilis családszerető asszony, a család motorja. Mechanikus műbillentyűvel, pacemakerrel él, többek között...
Egész napos légszomj, nehézlégzés
Tisztelt Doktornő! Másfél hónapja lassan a semmiből jobb oldali bordafájdalmam lett, látszólag legalábbis a semmitől (igaz, hogy sokat fájt a...
Pacemaker- okosóra
Kihagyó szívverés
Lábszárfekély.