Magas VES szám

Tisztelt Doktornő! Az utóbbi pár héten (1 hónapja) arra lettem figyelmes, mintha a légzésem megszakadna "kihagyna a légzésem egy ütemet". Ez az állapot kb. 1-2mp-ig tart, utána megszűnik. Mintha hirtelen sírógörcs kapna el és szabálytalanná válna a légzésem, de csak 1-2mp-re. Ez aztán ismétlődik rendszertelenül, van, hogy 5 perc múlva, máskor meg 1-2 óra múlva. Inkább este lefekvéskor leszek rá figyelmes, de szerintem ez napközben is előfordul, csak nehezebben veszem észre. Első körben elmentem kardiológiára, ahol a 24-órás Holter vizsgálat során magas VES érték (224) , Tachycardia (50) , továbbá 17! szünet volt megfigyelhető. A szakorvos azt mondta a VES értékre, hogy ez kevesebb mint 10%-a az összes ütésnek (104340) , továbbá nem volt közvetlenül 2 vagy 3 egymást követő VES, szóval ne aggódjak. A pulzusom rendben volt min.: 47, átlag: 72, max.: 185 (de ebben benne volt egy 40 perces margitszigeti futás) . A szünetre pedig azt mondta, hogy ez lehetett amiatt, hogy nem érintkeztek megfelelően az érintkezők. Én azért aggódom és a csatolt leletek alapján szeretném kikérni az Ön véleményét is. A leleten olvasható időpontok 2 órával előrébb mutatnak a valóshoz képest (tehát ami a leleten este 10, az valójában este 8 óra) . Köszönöm a válaszát! Üdv. Zsolt

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza Ritmuszavar? témában

Kedves Kérdező, a Holter vizsgálat során a részletekben rejlik a válasz sokszor, Ön pedig csak az összefoglaló táblázatot küldte, pedig 7 oldalas a jelentés. A leírás alapján és sem látok okot az aggódásra, de mivel panaszos, további vizsgálat javasolt. A szív ultrahang megmutatja a szív méretét, és a szívizom összehúzódó képességét, valamint a billentyűk állapotáról is felvilágosítást ad. Esetleg egy terheléses EKG vizsgálat segíthetne megmutatni, hogy az extraszisztolék valóban ártalmatlanok-e. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2015. november 26., 16:18; Megválaszolva: 2015. november 28., 10:06
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Ekg vizsgálat
Tisztelt Doktornő, Háziorvos csinált ekg-t, de volt némi eltérés viszont a doki nem.mondott sokat csak nem túl aggasztó, viszont még se hagy...
Szexuális együttlét közben...
Kedves doktornő/doktor úr! Semmi szívpanaszom nem volt eddig, habár a családban örökletes a cukorbetegség például, de engem eddig nem érintett. A...
Pitvarfibrilláció?
A kérdésem az, hogy a felvétel pitvarfibrillációt mutat? A felvétel enyhe, lassú, kismértékű séta után készült I-es elvezetésben, CheckmePRO...
Mi lehet ez?
Kedves Doktornő! Szeretnék segítséget kérni az alábbi problémámra. 26 éves vagyok, a panaszaim 20 éves koromban kezdődtek, szívritmus zavaraim...
Nyugalmatlanság, szapora pulzus
Üdvözlöm Doktornő! tanácsot, véleményt szeretnék kérni mert kicsit még mindig nyugtalan vagyok hogy minden rendbe van.Számomra hihetetlen, hogy...