paroxysmalis tachycardia

Kedves DoktorNő! A háziorvosom paroxysmalis tachycardiát állapított meg nálam.Hirtelen jött a pulzusemelkedés és el is múlt.Néha fordul csak elő, de kellemetlen. A háziorvosom megvizsgált és akkora már rendeződött azt mondta.Sok EKG-t csinált már, de soha semmit nem talált.Csak azt szeretném kérdezni, hogy ez veszélyes-e a szívre nézve? Vagy okoz-e bármiféle nagyobb problémát? Kell-e aggódnom miatta? Ő azt mondta nem látja értelmét a kardiológiai vizsgálatnak, mert a Holter sem mutatná ki.Egyébként normális, inkább alacsony a vérnyomásom és a pulzus is 70-90 között szokott lenni.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza ritmuszavar témában

Kedves Kérdező, a Holter vizsgálat általában 1-2 napos, de kardiológiai központokban van lehetőség úgynevezett "esemény- Holter" vizsgálatra is. Ez a kis készülék tovább Önnél lehet, és a panasz alatt lehet EKG-t rögzíteni vele. Így megállapítható a ritmuszavar jellege, amely segíthet dönteni a további teendőkről. Javaslom, hogy menjen el kardiológiai rendelésre, lehet, hogy valóban nem igényel teendőt a ritmuszavar, de ha gyakran ismétlődik illetve, ha tartósan 100/perc feletti a pulzus nyugalomban, akkor érdemes tisztázni az okát. Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiolgus

Kérdés: 2015. július 04., 08:15; Megválaszolva: 2015. július 04., 22:41
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
ST felkapottság
Bal kamra hipertrófia
Holter ekg
ST felkapottság
Sziv ekg ultrahang covid után