Mennyire sürgős a műtét és milyen beavatkozás szükséges /sten, ércsere? /

Tisztelt Doktornő! A kérdésem az lenne, hogy a CT lelet /arteria carotis elzáródás v szűkület/ alapján ön szerint szükséges e a műtét! JOBB oldalon az ACC oszlásában kb.14mm hosszú 8x5mm-es rögszerű meszes pakk, felette az ACI bulbusában 9mm hosszú félhold alakú max.3, 5mm vastag meszesedés látható, ennek megfelelően az ACI kezdeti szakaszán kb.9mm hosszan praeocclusiv szűkület van. Cranialisabban az ér vastagságamegtartott.Bal old.5x3mm rögszerű meszesedés látszik, szignifikáns szűkület nem látható. Mindkét arteriavertebralis megtartott lumennel végig jól telődik. Azarteria basilaris és azábrázolódó agyi arteriák szabályosak. Semmi tünetet nem tapasztaltunk véletlenül derült ki a szűkület! Válaszát nagyon köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza nyaki verőér szűkület témában

Kedves Kérdező, a leírás alapján az agyhoz vezető jobb oldali verőéren súlyos szűkület van. Ez veszélyeztetheti az agy vérellátását, ennek megoldása javasolt még egy nagyobb baj kialakulása előtt. Azt, hogy műtétre van-e szükség, vagy stent beültetés a megfelelő eljárás, a leletek alapján érsebész illetve a nyaki verőér tágításában jártas szakorvos tudja megmondani érfestést követően. A területileg illetékes neurológiai szakrendelésről a megfelelő szakemberhez fogják Önt irányítani. Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2015. április 29., 10:08; Megválaszolva: 2015. április 29., 14:20
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Genetikai vizsgálat, hosszú QT
Kihagyó szívverés
Terhelésre magas pulzus
Üdvözlöm, Az lenne a problémám hogy egy kis fizikai munka, kerékpározás vagy minimális kocogás után pillanatok alatt felugrik 140-170re is a...
Alacsony vérnyomás ?
Tisztelt Doktornő! Vérnyomásommal kapcsolatban szeretnék kérdezni . Bal karomon megmértem és ott 108/60 volt, majd a jobb karomon is és ott 119/60...
Enyhe mitralis és tricuspidalis...
Tisztelt Doktornő! 49 éves férfi vagyok. Május végén voltam kardiológiai kivizsgáláson, melybe beletartozott a nyugalmi és terheléses EKG...