Paroxizmális Supraventrikuláris Tachycardia

Kedves Doktornő! Azért fordulok Önhöz, mert már nagyon tanácstalan vagyok hiszen nagyon régóta vizsgálnak a szívem miatt. 2013. májusában terheléses EKG történt ami ST-elevációt mutatott, ezért elküldtek Szegedre SPECT vizsgálatra. Ahol a terheléses részén 180-as szívfrekvenciánál hirtelen rosszul lettem és felugrott 275-re. Ekkor PSVT-t diagnosztizált a kardiológusom, de annyiszor szóba jött a katéteres abláció, nem tudom érdemes lenne-e megcsinálni hisz 21 évesen ennyi gyógyszert szedni szerintem nem jó! /alul megemlített gyógyszerek/ Doktornő mit ajánl? Ön szerint érdemes lenne megcsináltatni? Többször van ilyen rosszul létem és már 3szor volt HOLTER EKG-m de sosem sikerült elkapni! Ön szerint mi a teendő? Elszeretném hagyni a gyógyszereket! Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza ritmuszavar témában

Kedves Kérdező, a 275/perc pulzus, nagyon sok, ez veszélyessé válhat, ha pár percen belül nem szűnik meg. Érdemes az ablációt megpróbálni, hiszen, ha sikerül, akkor a rosszullét fenyegetésétől és a gyógyszerktől is megszabadulhat. Jobbulást kívánok, tisztelettel: Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2015. március 31., 21:57; Megválaszolva: 2015. április 01., 06:56
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Bal pitvar kissé tágabb
Emelkedett Ck és LDH
Nagyon magas diasztolés érték
Covid 19 oltás