Ilyen lehet?

Kedves Doktornő! Lehetséges, hogy olyat érzek, hogy görcsöl és rángatózik a szívem. Elvileg agyon vizsgálták a szívemet és azt mondták rendben vagyok, mégis azt érzem, mintha egy marok szorítaná, ami terhelésre fokozódik. Nem erősen, csak tompán, de nagyon kellemetlen, valamint néha mintha csavarna is rajta ez a marok, elkezd rángatózni a szívem és hatalmasakat dobban. Nagyon meg vagyok ijedve. Már több kardiológusnál is jártam, uh, terheléses EKG rendben van, mégis egyre rosszabb tünetek jönnek elő. Előre is köszönöm a választ!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza nagy dobbanás témában

Kedves Kérdező! A panasz oka extraszisztolé is lehet, ez egy nem sorban érkező ütés, amely után rövid szünet következik, ilyenkor érzi a nagyobb dobbanást. Legtöbbször speciális kezelést nem igényel. Kialvatlanság, fáradtság, stressz, bizonyos belgyógyászati és kardiológiai problémák is fokozhatják a ritmuszavar gyakoriságát. 24 órás EKG monitorozás (Holter vizsgálat) segíthet tisztázni a panasz okát. Addig is megpróbálhat szedni magnézium tartalmú étrend kiegészítőt, használati utasítás szerint, enyhítheti a tüneteket. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2015. március 29., 13:40; Megválaszolva: 2015. március 30., 10:41
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Közepes fokú aorta...
Bisoprolol szedése
Ugye nem szív eredetű? 2.
Érdemes orvoshoz fordulni ?
Lelet kiértékelés