fülcsengés kialakulása légembóliával

Tisztelt Doktornő! Idén 02.13.-án Coronarographia vizsgálaton voltam. A vizsgálat során jobb coronaria légembolia, majd átmeneti occlusio alakult ki, majd bfradycardia hypotonsio jelentkezett. Atropin és Tonogen adására rendeződött. Ezt a zárój.-ből írtam ki. Amit éreztem, míg magamnál voltam és jeleztem is, az a jobboldalam lebénulása és jobboldali fejfájás és fülcsengés volt, majd eszméletemvesztettem. A történtek óta nagyon sokszor cseng a fülem, de úgy mintha az egész fejem csengene. Eliquis apixabant (2x5mg-ot) írtak fel szedésre 1 hónapig. Kérdésem: a fülcsengés a rosszul sikerült beavatkozás következménye-e, vagy esetleg a gyógyszer mellékhatása? Nem lesz-e ebből nagyobb baj? Vajon elmúlik-e? A beavatkozás előtt nem emlékszem, hogy valaha is csengett volna a fülem. A vizsgálat a koszorúereket rendben találta. Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza átmeneti keringési zavar következménye témában

Kedves Kérdező, a fülcsengés nem a gyógyszer mellékhatása, hanem az átmeneti keringészavarral függ össze. Neurológussal érdemes lenne konzultálni a további terápiás lehetőségekről. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2015. február 22., 21:08; Megválaszolva: 2015. február 22., 21:16
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Bal pitvar kissé tágabb
Emelkedett Ck és LDH
Nagyon magas diasztolés érték
Covid 19 oltás